Thursday , February 2 2023

Două milioane de euro pentru reabilitarea cantinei-internat de la Colegiul Național „Petru Rareș”

Anul acesta sunt mari șanse să demareze lucrările pentru reabilitarea cantinei internat de la Colegiul Național „Petru Rareș” din municipiul Suceava. Este un proiect pentru care Primăria Suceava a reușit să atragă finanțare europeană iar o licitație va avea loc în data de 25 ianuarie. Asta desigur, dacă până atunci nu va fi prelungit tremenul final de depunere al ofertelor în sistem electronic. Lucrările se fac în cadrul proiectului intitulat „Creșterea eficienței energetice a cantinei – internat din cadrul Colegiului Național Petru Rareș Suceava”, proiect finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C5- Valul Renovării.

colegiu, Petru Rares, Suceava, Obiectiv, rezultate, bacalureat, top

Valoarea estimata a contractului de lucrări este de 8.168.219,28 fără TVA iar asta înseamnă că dacă adăugăm TVA de aproape 19% la suma respectivă ar însemna o valoare de peste 9,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă că va fi echivalentul a circa două milioane de euro. Nu este exclus însă ca prețul cu care vor fi contractate lucrările să fie mai scăzut și asta pentru că ofertele care vor fi făcute la licitație nu trebuie să aibă prețuri mai mari decât valoarea estimată, în caz contrar ofertele ar fi inadmisibile. Criteriul de atribuire al contractului nu este „cel mai bun raport calitate – preț”, ci este „prețul cel mai scăzut”. Precizăm că finanțarea pe care a obținut-o municipalitatea suceveană în cadrul Operațiunii B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice – din cadrul Axei 2 „Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice” a componentei „Valul renovării” este nerambursabilă.

Garanția de participare este de 8.000 lei și se constitiuie „prin virament bancar sau printr-un instrument de garantare emis de o instituție de credit din România sau din alt stat sau de o societate de asigurări, în condițiile legii” iar având în vedere că perioada de valabilitate a este de patru luni de la termenul limită de primire a ofertelor, rezultă că Primăria Suceava are în plan să finalizeze procedura de atribuire a contractului de lucrări referitor la reabilitarea cantinei internat cel târziu pe data de 25 mai. Durata contractului va fi de 12 luni, ceea ce înseamnă că dacă totul va decurge conform planurilor, cel târziyu în primăvara lui 2024 va fi o cantină-internat reabilitată termic la Colegiul Național „Petriu Rareș”. (Dan PRICOPE)

Vezi si

200 de mii de lei de la Primăria Suceava pentru gala de kickboxing la Cetatea de Scaun

Primăria Suceava va finanța cu 200.000 de lei gala de kickboxing programată pe 30 iunie …