Monday , July 22 2024

Două medalii de bronz pentru Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, la Salonul Internațional ”Inventica – 2024”

În perioada 3 – 5 iulie a.c. a avut loc cea de a XXVIII-a ediție a Salonului Internațional de Invenții ”Inventica – 2024”. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași și Institutul Național de Inventică Iași. La ediția din acest an s-au remarcat elevi și profesori de la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, care au obținut două medalii de bronz, printre cele 228 de invenții prezentate.

”Participarea echipajului format din elevi și profesori ai școlii noastre la Salonul Internațional al Invențiilor <Inventica 2024> Iași s-a finalizat cu un rezultat deosebit: din cele 228 de invenții prezentate, lucrările coordonate de domnii profesori Ioan Surugiu și Hrițcu Petrișor au obținut două medalii de bronz. Rezultate absolut remarcabile pentru care îi felicităm și îi asiguram de toată prețuirea noastră!”, au transmis reprezentanții liceului.

Salonul Internațional “Inventica – 2024” reunește inventatori, cercetători, profesori, studenți, reprezentanți ai companiilor și instituțiilor academice, precum și pasionați de tehnologie și inovații din România și din străinătate, oferind o platformă de expunere și recunoaștere a celor mai remarcabile invenții și descoperiri. (O. N.)

 

Vezi si

Trei zile pline de dansuri și cântece bucovinene la Câmpulung Moldovenesc. Show total susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, urmat de un fabulos foc de artificii

În weekendul acesta, principalul eveniment din zona de munte a județului Suceava a fost Festivalul …