Wednesday , April 7 2021

Două grupe de grădiniță din Ilișești și Suceava și o clasă de la Școala din Mitocu Dragomirnei și-au suspendat activitatea din cauza COVID

Potrivit inspectorului școlar general adjunct Ioan Puiu, primul caz este al unei educatoare de la o grădiniță din Ilișești, care a fost confirmată pozitiv cu noul tip de coronavirus, iar activitatea unei alte grupe de la o grădiniță privată din Suceava a fost suspendată, după ce educatoarea a anunțat că este contact direct cu o persoană confirmată cu COVID. A mai fost înregistrat un caz la o învățătoare de la  Școala Gimnazială Mitocu Dragomirnei, cursurile clasei mutându-se în online, și la un îngrijitor de la Școala Gimnazială Udești, însă acesta nu a intrat în contact direct cu profesorii sau elevii, astfel că nu a fost necesară luarea vreunei măsuri care să afecteze desfășurarea cursurilor.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a informat că în ultimele zile au fost raportate de către directorii unităților de învățământ din județ patru situații ce vizează infectarea cu COVID. Potrivit inspectorului școlar general adjunct Ioan Puiu, primul caz raportat sâmbătă, 13 februarie, este al unei educatoare de la o grădiniță din Ilișești, care a fost confirmată pozitiv cu noul tip de coronavirus, iar activitatea unei alte grupe de la o grădiniță privată din Suceava a fost suspendată, cursurile mutându-se în mediul online, după ce educatoarea a anunțat că este contact direct cu o persoană confirmată cu COVID.

A treia situație raportată tot sâmbătă vizează confirmarea infectării cu acest tip de virus a unui îngrijitor de la Școala Gimnazială Udești, însă acesta nu a intrat în contact direct cu profesorii sau elevii, astfel că nu a fost necesară luarea vreunei măsuri care să afecteze desfășurarea cursurilor. ”De asemenea, în cursul zilei de vineri a fost anunțat un caz de infectare cu COVID la o învățătoare de la școala din Mitocu Dragomirnei, astfel că elevii de la clasa respectivă au trecut la cursuri online. Momentan situația e bună, în sensul că avem foarte puține cazuri în unitățile de învățământ din județ”, a declarat adjunctul IȘJ Suceava, inspectorul școlar general Ioan Puiu.

IȘJ Suceava trebuie să raporteze zilnic Ministerului Educației situația privind suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ din județ, în urma confirmării infectării cu COVID a angajaților din sistem sau a elevilor. Drept urmare, inspectorii au solicitat ca unitățile de învățământ să informeze și IȘJ odată cu înștiințarea Direcției de Sănătate Publică. Conform informațiilor transmise de inspectorul școlar general Grigore Bocanci, la începutul semestrului al II-lea erau confirmați pozitiv cu COVID doar un elev și patru cadre didactice din județ, infectarea lor având loc înainte de reluarea cursurilor în format fizic.

Potrivit ordinului comun al MS și ME, cursurile în format fizic se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile, la apariția unui caz confirmat de COVID într-o grupă de preșcolari sau o clasă primară, iar în cazul claselor de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal decizia suspendării se ia la apariția a două cazuri confirmate. La apariţia cazurilor în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ, care va informa DSP, care va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ. (Oana NUȚU)

Vezi si

Președintele Academiei Române: Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, o adevărată universitate creştin-ortodoxă (FOTO-VIDEO)

Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud şi …