Thursday , December 1 2022

Două grădiniţe vor fi construite de Primăria Suceava cu fonduri din Programul Operaţional Regional

lungu ion conferinta de presa 8 nov 2017

 

Primăria municipiului Suceava intenţionează să facă lucrări de construcţie şi extinderea pentru două grădiniţe din oraş, chiar dacă varianta privind construcţia unei noi grădiniţe în cartierul Obcine – curtea şcolii Ion Creangă – a picat. O altă grădiniţă în locul celei din Obcine ar urma să fie realizată cu bani atraşi din Programul Operaţional Regional (Axa 4, unde fondurile europene sunt destinate exclusiv municipiilor reşedinţă de judeţ) şi anume una pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, situată într-o zonă de case din apropierea autogării. Referindu-se la aceasta, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a  declarat că firma EDG Consult SRL din Craiova va acorda consultanţa pentru proiectul privind construirea noii grădiniţe pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Suceava, în locul celei existente.

Potrivit primarului Ion Lungu, contractul de consultanţă are o valoare de 117.000 de lei iar valoarea estimată pentru grădiniţa care va fi construită cu fonduri europene este estimată la aproximativ un milion de euro. În prezent, la Grădiniţa „Dumbrava Minunată” de pe Dobrogeanu Gherea funcţionează două grupe de preşcolari.

Pe durata executării lucrărilor, copiii vor fi redistribuiţi la alte grădiniţe. Noua grădiniţă va fi realizată pe verticală, pentru a dispune de un spaţiu mai generos.

Tot pe vertical urmează a fi realizată şi o altă grădiniţă, situată în Burdujeni – sat. Finanţarea ar urma să fie accesată tot prin programul mai sus menţionat. Grădiniţa ­res­pectivă este situată în vecinătatea şcolii nr. 6. Întrucât nu mai corepsunde nevoilor, se impune realizarea unor lucrări de mărire a spaţiului în cauză. Asta presupune lucrări care vor conduce la dezafectarea clădirii şi ridicarea alteia cu o suprafaţă mai ­ge­neroasă, în care numărul de preşcolari care să poată beneficia de servicii educaţionale la standard europene să fie mai ridicat. (D.P.)

Vezi si

Tânăr din Bogdănești, fără permis, prins extrem de beat la volan

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.32, în afara localității Baia, în zona …

3 comments

  1. o gradinita are nevoie de spatiu VERDE !

    la dumbrava minunata au cam 500 mp – abia ajung pentru o casa…. cam dificil de inghesuit o gradinita acolo !

  2. pt. ca acolo a incept familia marelui parlamentar MIHALESCUL , care e mare afacerist cu banii de la stat.

    chiar pe panourile din sarma e LOGO-ul firmei Marelvi.

    deci…. cine se ia de el ?? acum nu, dar mai incolo….

  3. Ma intreb gradinita cu program prelungit de langa liceul Mihai Eminescu, de ce este lasata in paragina, de ani buni?!?!?!?!?