Saturday , May 25 2024

Mari pagube în urma incendiului violent de la Humoreni-Comănești. Au ars o casă,  două mașini, două tractoare și  multe anexe (FOTO)

Joi după-amiază, la ora 16.35, a fost anunțată izbucnirea unui incendiu izbucnit în satul Humoreni, comuna Comănești. La fața locului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și cei ai Detașamentului Suceava, împreună cu lucrători ai SVSU Comănești, Pârteștii de Jos, Cacica și Botoșana cu 7 autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la construcțiile a două gospodării cu pericol de propagare la gospodăriile învecinate.

La locul evenimentului au fost trimise și două ambulanțe, o ambulanță SMURD B2 și o ambulanță SAJ. Un bărbat și o femeie au fost monitorizați de echipajele medicale și paramedicale, ambii au suferit atacuri de panică. Bărbatul a fost transportat la spital de către echipajul SAJ, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

La ora 17.55 ISU a anunțat că incendiul a fost localizat, iar pompierii lucrau  pentru lichidare, și pentru îndepărtarea efectelor negative.


Un alt bărbat, în vârstă de 29 de ani, a suferit o ușoară intoxicație cu fum. Paramedicii SMURD i-au administrat oxigen și ulterior acesta și-a revenit, refuzând transportul la spital.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:50. În urma incendiului au ars și s-au degradat bunuri de pe suprafața a trei gospodării. La primul proprietar, au ars casa de locuit și bunurile din interior pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și anexele gospodărești, corp comun cu casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 180 de metri pătrați. Au mai ars două autoturisme și două utilaje agricole (tractoare).

La al doilea proprietar, au ars acoperișul unei bucătării de vară pe o suprafață de aproximativ 18 metri pătrați și anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Din fericire, pompierii au salvat casa de locuit a proprietarului.

La al treilea proprietar, a ars parțial o căsuță de joacă pentru copii, construită din lemn, și s-au degradat patru geamuri ale casei de locuit.

Conform ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect.

Foto: ISU Suceava.

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …