Monday , January 30 2023

Două gospodării, din Costâna și Panaci, cuprinse de flăcări în noaptea de Ajun

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Todirești, au fost anunțați pe 25 decembrie, la ora 1.49, despre izbucnirea unui incendiu la o gospodărie, în satul Costâna, comuna Todirești. Au intervenit patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la o șură, cu pericol de propagare la casa de locuit și la celelalte anexe gospodărești.

Proprietarii, în vârstă de 84, respectiv 72 de ani, au suferit atacuri de panică. Pompierii paramedici de pe echipajul SMURD le-au acordat primul ajutor medical, iar cei doi soți și-au revenit, refuzând ulterior transportul la spital.

Au ars: șura din lemn, acoperită cu azbociment, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, corp comun cu adăpostul de animale, elemente de tâmplărie și aproximativ 5 tone de fân. S-au degradat finisaje interiore și exterioare. În incendiu au pierit un porc și doi câini.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 4:15, iar pompierii au salvat casa de locuit și anexele gospodărești, cu bunurile aferente (bucătărie de vară, șopron lemne, două magazii cu utilaje și aproximativ două tone de cereale).

 Tot miercuri, 25 decembrie, cu puțin înainte de ora 3, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Drăgoiasa, comuna Panaci. La sosirea echipajelor, ardea o bucătărie de vară, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. Incendiul a fost lichidat la ora 5:33. Au ars: bucătăria de vară pe o suprafață de aproximativ 32 mp, bunuri de uz casnic, un frigider, un aragaz și 3 butelii cu gaz metan. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum deteriorat. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit și restul anexelor gospodărești.

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …