Tuesday , August 3 2021

Două containere pentru organizarea centrelor de vaccinare la PTF Siret și la Aeroport au sosit, marți, în județul Suceava

Ieri, 15 iunie, au ajuns în județul Suceava ajutoare în vederea operaționalizării unor centre de vaccinare la punctele de trecere a frontierei. În primul rând este vorba, potrivit unei informări a Prefecturii Suceava, despre „construcții ușoare din elemente modulate” în care să fie organizate centre pentru vaccinare anti-COVID-19. Cele două containere au fost împărțite între Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Siret și cel din cadrul Aeroportului Internațional „ștefan cel Mare”. Acestea au fost trimise în județul nostru în urma solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava și a raportului aprobat de premierul României, Florin Cîțu.

Astfel, CJSU Suceava a solicitat către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale – în vederea continuării activității de prevenire și combatere a efectelor pandemiei COVID-19, în scopul măririi capacității de vaccinare la nivelul județului Suceava – acordarea unui ajutor umanitar intern de urgență prin scoaterea de la rezervele de stat, cu titlu gratuit a cantității de 2 construcții ușoare din elemente modulate, 2 radiatoare electrice și elemente de cazarmament aferente: 10 paturi, 10 saltele, 10 pături, 10 cearșafuri. Acestea vor fi destinate, de asemenea, în mod egal, organizării unor centre de vaccinare în zonele celor două PTF-uri.

„După încetarea efectelor pandemiei, produsele rămân la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, urmând a fi folosite pentru protecția populației, în cazul apariției altor situații de urgență pe raza județului Suceava”, se precizează în comunicatul transmis de CJSU. În sursa citată se mai specifică și faptul că prefectul Iulian Cimpoeșu – președinte al CJSU – consideră oportună constituirea unor centre de vaccinare în Punctul de Trecere a Frontierei Siret respectiv Punctul de trecere a Frontierei din Aeroportul Internațional ”Ştefan cel Mare” având în vedere fluxul ridicat de tranzitări prin cele două puncte de trecere. În ceea ce ne privește, noi reamintim publicului că la finele săptămânii trecute prefectul era de părere că ar fi mai potrivit ca ambele containere să fie amenajate la Siret. Subprefectul Alexandru Salup a însoțit cele două transporturi pentru a se asigura de buna desfășurare a transportului și a instalării echipamentelor. (D.P.)

Vezi si

Comuna Dărmănești continuă să se dezvolte sub bagheta primarului Dan Chidoveț

Recent, au fost asfaltate două tronsoane de drum  în zona “Gării” și în zona “Sub …