Saturday , February 4 2023

Doua avioane usoare s-au ciocnit in zbor la Fratautii Vechi. Un pilot a murit, celalalt e in stare grava

Sambata, in jurul orei 11.45, in timpul unor zboruri de antrenament, 2 avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit in zbor, iar ulterior s-au prabusit in afara pistei aerodromului de la Frătăuții Vechi .avioane 2

Cei doi piloti de la mansa au ramas incarcerati, iar unul dintre ei este inconstient. Nu au fost inregistrate alte victime.

La fata locului actioneaza o autospeciala complexa de stingere si descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD si un echipaj SAJ.

Dupa manevrele de resuscitare,  pilotul inconstient a fost declarat decedat.  Celălalt pilot a fost extras din avion și stabilizat de către echipajele medicale. S-a solicitat elicopterul SMURD în vederea transportării pilotului la UPU Iași.

Cele doua mici aeronave apartineau firmei timișorene Skybolt of Romania. Pilotul decedat era un barbat de 60 de ani din Bucuresti, iar pilotul ranit, preluat la ora 12.51 de elicopterul SMURD , este un barbat de 53 de ani ani, din Timisoara.

În Suceava, sâmbătă după-amiază trebuia să fie organziat un show aerian pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit anunţului evenimentului, urmau să participe unii dintre cei mai buni piloţi de acrobaţii aeriene din ţară: profesionişti din elita Aeroclubului României, cu formaţia Hawks of Romania, Iacării Acrobaţi şi pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobaţiilor aeriene şi multiplu campion mondial, piloţii Asociaţiei Bucovina Fly Club, precum şi Valer Novac. Surpriza ediţiei din acest an era Formaţia ASALT, cu un spectacol aviatic de excepţie cu două aeronave de înaltă acrobaţie „Skybolt of Romania”

Vezi si

Foresta a debutat cu o înfrângere în amicale

Echipa antrenată de Dorin Goian a fost învinsă, cu scorul de 1-3, în meciul-test disputat …

One comment

  1. Din reportaj rezulta ca spectacolul aviatic este suspendat. Este adevarat?