Friday , October 22 2021

Două autogări vor fi înființate în municipiul Suceava

Una va funcționa pe strada Traian Vuia, nr.7 și aparține societății SC TASA INVEST IMOBILIARE SRL n cealaltă este situată în zona pieței de gros și aparține societății NICKTRANS SRL. Actuala autogara de pe strada Petru Rareș va fi demolată, în zonă urmând a fi ridicat un ansamblu rezidențial 

În ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Suceava, care va avea loc în data de 16 septembrie, vor fi supuse aprobării două proiecte de hotărâre prin care deliberativul își va da acordul de principiu pentru înființarea a două autogări private.

Una va funcționa pe strada Traian Vuia, nr.7 și aparține societății SC TASA INVEST IMOBILIARE SRL. Cealaltă este situată în zona pieței de gros și aparține societății NICKTRANS SRL. Ambele proiecte de hotărâre au fost inițiate de primarul Ion Lungu și de viceprimarul Lucian Harșovschi.

Potrivit documentațiilor, cele două autogări vor trebui să dispună de casă de bilete și abonamente, un birou de mișcare și informații dar și afișaj pentru informarea publicului călător, inclusiv la fiecare peron, calculator și conexiune la internet. Referitor la prima autogară, nu există niciun fel de dubiu cu privire la amploarea investițiilor realizate, fiind de notorietate mai vechile demersuri realizate în acest sens. De altfel, vor fi minimum două peroane pentru autobuzele care pleacă/sosesc în/din cursă. În ceea ce privește celelalte dotări, sunt de menționat un grup sanitar propriu cu minimum două cabine, o sală de așteptare pentru publicul călător – cu cel puțin 20 de locuri pe scaune și o suprafață echivalentă de minimum 1 mp pentru fiecare loc pe scaun – spațiu pentru depozitarea bagajelor publicului călător prevăzut cu rafturi pentru depozitarea în mod corespunzător și suficient a bagajelor.

Reamintim că actuala autogară din centrul Sucevei – deținută de asemenea de TASA – va fi demolată, existând un Plan de Urbanism Zonal adoptat în acest sens și prin urmare este doar o chestiune de timp până când vor demara lucrările. Conform PUZ-ului pe terenul autogării actuale și pe o suprafață situată în spatele Colegiului Național „Ştefan cel Mare” va fi edificat un ansamblu rezidențial care poartă numele domnitorului și care include, printre altele, trei blocuri turn cu înălțime asemănătoare celui deja existent și ridicat cu peste 10 ani în urmă.

De altfel, nu constituie o noutate în mediul de afaceri sucevean nici demersurile cu privire la autogara de pe strada Traian Vuia. Referitor la autogara din zona apropiată Pieței de gros, este de precizat că în urmă cu circa 15 ani în urmă era o altă autogară, însă în proximitatea gării Burdujeni. De data aceasta, autogara va fi pe strada Triajului, nr. 52. (D.P.)

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …