Thursday , July 25 2024

Două asocieri de firme vor să câștige contractul de 5,5 milioane de euro pentru ridicarea Casei de Cultură din campusul USV de la Moara

Licitația organizată de Universitatea „Ștefan cel Mare” pentru construirea, în cadrul noului campus de la Moara, a unei case de cultură, a unei cantine restaurant și a unui teren de sport multifunțional nu va fi amânată și reluată pe niciunul din aceste loturi deoarece s-au depus oferte la licitația care a avut loc la finele lunii iunie. Dacă în cazul lotului privind terenul de sport din campusul universitar – valoarea maximă fiind estimată la 5.713.863 lei, fără TVA – și a cantinei restaurant – cu valoarea maximă estimată la 14.671.349 lei, fără TVA – au fost depuse câte o singură ofertă, ceea ce ar face (teoretic) mai ușoară analiza comisiei, pentru Casa de Cultură sunt două oferte depuse din partea unor asocieri de firme. Este vorba de KATAR CONNEG SRL (Leader) având asociat firma STOOD PROJECT alături de câțiva subcontractanți și de PRIMA CONSTRUCT (Leader) având ca asociați firmele SC ALCONEP SRL și PENCRAFT. Aceste firme au depus și singura ofertă la loturile 2 și 3, numai că au venit cu mai mulți subcontractanți la lucrarea pentru cantina restaurant decât la cea pentru terenul de sport multifuncțional.

Rămâne de văzut în ce măsură vor fi atribuite aceste contracte – analiza ofertelor urmând a reliefa în ce măsură documentele depuse sunt conforme – și dacă analiza va fi finalizată până pe data de 28 octombrie sau va mai necesita o perioadă de timp.

În ce privește Casa de Cultură a studenților, facem precizarea că valoarea acestui obiectiv de investiții a fost estimată la 27.737.964,17 lei fără TVA, fiind o sumă care s-ar situa aproximativ la echivalentul a 5,5 milioane de euro. Casa de cultură și cantina restaurant ar urma să fie nu foarte departe una de cealaltă și, de asemenea, în proximitatea viitorului cămin aflat într-o fază avansată de construire – licitația fiind însă organizată de CNI.

Casa de cultură a studenților este prevăzută cu un regim de înălțime de D+P+Mezanin+1E, suprafața construită fiind de 1.340 mp și cea desfășurată de 4.200 mp, incluzând o sală multifuncțională de 200 de locuri alături de sala principală a cărei capacitate maximă a fost diminuată de la 686 la 600 de locuri pe scaune. Totuși, incluzând vestiare, cabine artiști, spații decoruri și alte spații funcționale, sala mare a casei de cultură a studenților va oferi facilități pentru un număr de 686 de utilizatori. Sala multifuncțională va fi dispusă la etaj, cu posibilitatea de a fi împărțită în două săli mai mici printr-un perete amovibil). De asemenea, la sala multifuncțională se adaugă un foyer cu garderobă, sală de repetiții, sală de dans, sală de muzică, birouri cumulând un total de 74 de locuri. Lucrarea ar trebui să fie terminată în 16 luni, 2 luni fiind partea de proiectare.

Tot pentru 18 luni va fi și contractul pentru cantina restaurant care va avea regim de înălțime P+E,  suprafaţa construită desfăşurată fiind de 2.012,39 mp. Aceeași durată a contractului va fi și la terenul de sport care va fi împrejmuit şi iluminat, dotat şi cu un corp-clădire cu vestiare, dispus sub gradene, având un singur nivel și suprafața de 270 mp. Gradenele vor cuprinde 500 locuri cu o bună vizibilitate. Corpul de clădire va fi plasat în imediata vecinătate a căminului studenţesc şi a spaţiilor de învăţământ, constituindu-se atât ca o anexă necesară desfăşurării activităţilor curente cu caracter sportiv – educativ din cadrul procesului de învăţământ, cât şi ca funcţiune pentru relaxare. Suprafaţa dedicată amenajării acestui teren şi a clădirii este de aproximativ 10.000 mp. Spaţiul de joc propriu-zis are dimensiunea 65 m x 100 m şi se poate folosi în special pentru fotbal, oferind posibilitatea, cu marcaje şi cu porţi mobile, de a fi utilizat şi pentru handbal, baschet, volei şi tenis. Pista de atletism este cu 4 culoare. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Zona de munte a județului, sub Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar …