Friday , December 1 2023

Două amenzi date de jandarmi organizatorilor protestului împotriva certificatului verde din centrul Sucevei

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava a amendat pe organizatorii protestului de duminică din centrul Sucevei împotriva certificatului verde întrucât organizatorii au fost considerați responsabili pentru nerespectarea prevederilor legate de organizarea acțiunilor de protest în contextul pandemic actual.

„Jandarmii suceveni au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la protestul organizat pe esplanada din centrul Municipiului Suceava. Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost desfășurarea în condiții de siguranță și fără incidente a manifestării. Facem precizarea că cei doi organizatori ai protestului au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 3 000 lei fiecare, pentru că nu au luat măsurile stabilite prin Anexa 3, art. 1, pct.12 a H.G. 1183/08.11.2021. Totodată, participanților la manifestație li s-au adus permanent la cunoștință prevederile legale și măsurile care necesită a fi respectate, aceștia fiind avertizați verbal”, se precizează într-o informare a IJJ Suceava. Organizatorii sunt Grupul Civic Suceava Educată, coordonat de Marius Cârneală, și Asociația Bucovina Profundă, condusă de medicul Mircea Pușcașu.

Întrucât din informare nu se înțelegea precis dacă amenzile au fost date pe structurile asociative care au organizat sau „pe persoană fizică” – referindu-ne la cele cu funcții de conducere – am adresat o întrebare în acest sens purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, Magdalena Hatnean, la care răspunsul a fost „la protestul care a fost declarat și avizat în prealabil” au fost două persoane care și-au asumat rolul de organizator, ca atare amenzile au fost date „pe persoană fizică”. Reamintim că în seara zilei de duminică, IJJ Suceava a transmis un comunicat oarecum conciliant și, în tot cazul, menit să „relaxeze atmosfera” precizându-se că lucrurile au decurs normal. „Pe timpul protestului nu au fost înregistrate niciun fel de incidente, dar respectarea prevederilor legale de către participanți va fi analizată în perioada următoare. Totodată, le mulțumim tuturor participanților pentru modul pașnic în care au protestat și pentru înțelegerea manifestată față recomandările de siguranță ale jandarmilor”, se specifica în respectivul comunicat al IJJ transmis în seara de duminică, 14 noiembrie. Estimările cu privire la numărul de participanți sunt doar neoficiale și oscilează între câteva sute și peste o mie. (D.P.)

Vezi si

Bărbat de 39 de ani, găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Huși – Preutești

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.30, un bărbat din satul Huși, …

One comment

  1. Jenant.
    Oare mai e nevoie de vreo dovada ca bugetarii freaca menta?
    Studiati youtube si veti vedea ca 99,99% erau fara masca.