Wednesday , February 8 2023

Dosare penale pentru doi indivizi prinși băuți la volan

Un rădăuțean și un dornean prinși la volan cu alcoolemii de 0,75, respectiv 0,41 mg/l s-au ales cu dosare penale pe numele lorpolitie rutiera

La data de 19 mai 2017, la ora 23.50, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Unirii, din municipiul Rădăuți, mașina condusă de un localnic de 43 de ani. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele rădăuțeanului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 20 mai a.c., la ora 21.23, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DJ 174F, din comuna Saru Dornei autoturismul condus de un localnic de 55 de ani. Întrucât mirosea a băuturi alcoolice, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (D.Z.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …