Sunday , January 29 2023

Dosare penale pentru cinci femei și un bărbat care vindeau țigări de contrabandă în piețele din Suceava și în Bazar

Polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale au desfășurat o acțiune pe linia deținerii și comercializării țigaretelor de proveniență extracomunitară, efectuând mai multe verificări, atât la comercianții din piețele și bazarul din municipiul Suceava, cât și la diferite puncte de lucru ale unor societăți comerciale de pe raza județului care aveau ca obiect principal vânzarea produselor alimentare și nealimentare. Ca urmare a acestor verificări, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale au descoperit și prins în flagrant șase persoane, respectiv Varvara H., de 62 ani, Andrei P., de 46 ani, Dorina T., de 61 ani, Ileana B., de 58 ani, Mihaela C., de 30 ani și Niculina S., în timp ce dețineau sau comercializau țigarete de proveniență extracomunitară.

Cei șase s-au ales cu dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de “contrabandă”, față de Andrei P. fiind dispusă și măsura reținerii pentru 24 de ore. Întreaga cantitate de 49.900 țigarete de provenienă extracomunitară găsită a fost indisponibilizată, urmând ca în cadrul acestei cauze penale să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asiguratorii.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul I.P.J Suceava – SICE – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul unităților de parchet competente, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activității infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate. (O.S.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …