Friday , December 9 2022

Dosare penale pe numele unui cuplu din Stroieşti, după ce ambii au condus fără permis

Doi tineri, din Stroieşti, soț şi soție, s-au ales cu dosare penale după ce ambii au condus fără a avea permise de conducere masina-politia-rutiera

La data de 5 decembrie 2017, în jurul orei 22.50, polițiştii din Dăr­măneşti au depistat un microbuz Ford Transit pe raza comunei To­direşti, care staționa într-o parcare de lângă DJ 178 A, la volan aflân­du-se Laurențiu Pleşa, de 28 de ani, din comuna Stroieşti. Acesta a declarat că nu are permis de conducere pentru nicio categorie. În acelaşi vehicul se mai afla şi o femeie, care a declarat că este soția bărbatului de la volan şi că se numeşte Elena Pleşa, de 25 de ani, din aceeaşi localitate. Cu ocazia controlului făcut de către polițişti s-a constatat faptul că aceştia transportau cu microbuzul circa 1,3 mc lemn de foc de fag fără a deține aviz de însoțire a lemnului, care a fost confiscat şi predat în custodie Cantonului Silvic Todireşti.

La fața locului se mai afla şi un alt autoturism Mazda cu numere de înmatriculare provizorii expirate din 20 noiembrie 2017. Elena Pleşa a spus că autoturismul respectiv îi aparține soțului său, Laurențiu Pleşa, şi a fost adus în locul respectiv pe o platformă în cursul zilei de 5 decembrie a.c., în jurul orei 20.00, de către o persoană din oraşul Câmpulung Moldovenesc. In zonă se afla o persoană care a declarat că autoutilitara a fost condusă  de Laurențiu Pleşa şi maşina a fost condusă de Elena Pleşa.

În urma verificărilor făcute în baza de date s-a stabilit că nici Laurențiu Pleşa, nici Elena Pleşa nu au permis de conducere.

Polițiştii au întocmit dosare penale pe numele ambilor,  pentru infracțiunile de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, şi „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”. (D.Z.)

 

Vezi si

Extrem de beat, un șofer din Arbore a lovit patru mașini parcate în Şcheia

Joi dimineață,  în jurul orei 04:20, M. Gabriel, din Arbore, a condus un autoturism marca …