Thursday , December 1 2022

Dosare penale pe numele a doi indivizi care vindeau ilegal articole pirotehnice în Bazarul din Suceava

Poliţiştii au confiscat 6.707 de articole pirotehnice, aproximativ 40 de kilograme u doi bărbaţi s-au ales cu dosare penaleartificii petarde

Poliţia Română continuă şi în acest an acţiunea naţională „Foc de artificii”, pentru ­veri­­ficarea legalităţii operaţiuni­lor cu articole pirotehnice des­­făşurate de persoanele­ ­fizi­­ce şi juridice.

În perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, poliţiştii acţionează în toată ţara pentru prevenirea ori­că­ror evenimente negative generate de nerespectarea le­­­gis­laţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, în cadrul unei acţiuni de control, la data de 6 decembrie 2017, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava l-au surprins în flagrant în Bazarul Suceava pe un localnic de 46 de ani, care oferea spre vânzare o baterie de artificii cu 42 de focuri, din clasa pirotehnică F3, fără documente şi autorizaţie.

Totodată, la o tarabă amplasată pe aleea de la intrarea în complexul comercial, poliţiştii au depistat un alt bărbat de 51 ani, din aceeaşi localitate, autorizat să desfăşoare activităţi de comerţ cu articole pirotehnice, din categoriile F1 şi P1, în timp ce oferea spre vânzare 208 articole pirotehnice din clasa a II-a, precum şi 6.498 de articole pirotehnice a căror clasă nu era menţionată pe etichete.

Poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele celor doi bărbaţi, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”. Cele 6.707 de articole pirotehnice (aproximativ 40 de kilograme) au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. (D.Z.)

 

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …