Thursday , July 18 2024

Dosar penal pentru violență în familie în cazul Mariei, fetița de 12 ani bătută și înfometată de cei care o aveau în grijă

Micuța a povestit asistenților sociali de la DGASPC cum era bătută cu cureaua și cu un șlap. Incercand să scape de răspundere, Vasile Cruț, cel care o avea în grijă pe Maria, și-a reclamat vecinii că l-ar fi bătut. Bărbatul a ieșit în fața blocului cu o bâtă și i-a amenințat pe cei care au anunțat autoritățile 

Cei doi soți care au avut-o în plasament pe Maria

Oamenii legii au deschis un dosar de urmărire penală pentru infracțiunea de violență în familie pentru cei doi soți din cartierul sucevean Burdujeni, în cazul fetiței în vârstă de 12 ani, originară din Botoșani, care a ajuns în plasament în județul nostru, caz despre care OBIECTIV a relatat în exclusivitate în ediția de luni.

Se pare că micuța era monito­rizată de către reprezentanții DGASPC de patru ani, dar până acum nimic nu le-a dat de bănuit că fetița trăiește un coșmar în casa acestor indivizi. ”Am deschis un dosar penal pentru violență în familie și s-a cerut expertizarea medico-legală a copilei. Consider că ar trebui mai atent monitorizați acești copii care sunt dați în plasament. Se distrug destine și este crunt”, a menționat purtătorul de cuvânt în cadrul IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

Maria, alături de diriginta sa

Maria a fost examinată de medici și acum este cazată în Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgență. Medicii legiști au eliberat un certificat medico-legal pe numele său, iar asistenții DGASPC au formulat o plângere la Poliție împotriva agresorilor. Micuța a povestit asistenților sociali de la DGASPC cum era bătută cu cureaua și cu un șlap.

Vasile Cruț, în vârstă de 41 de ani, bărbatul acuzat că a bătut-o ani la rând pe micuța Maria, este acum furios pe vecinii care au avut curajul să reclame nelegiuirile care se petreceau în apartamentul său și i-a reclamat la Poliție, susținând că ar fi fost bătut de către aceștia.

Vasile Cruț a susținut în fața oamenilor legii că totul s-a petrecut după ce el a ieșit în fața blocului cu o bâtă, supărat pe vecinii care au anunțat autoritățile despre teroarea în care trăiește fetița de 12 ani pe care el o avea în grijă. Şi în acest caz, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire și alte violențe”. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Școlile din Marginea, dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, prin fonduri PNRR

Cele patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea au început să fie …