Wednesday , November 29 2023

Dosar penal pentru un bărbat din Grămești care a încălcat ordinul de protecție și a mers acasă la fosta nevastă

Aceasta îl acuză că i-a spart lacătele de la casă. Fostul soț a mai fost reținut în noiembrie pentru încălcarea ordinului de protecție

În cursul după-amiezii de marți, 10 martie, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 de Maria V., din comuna Grămești, că fostul ei soț, Florin V., de 51 de ani, nu a respectat ordinul de protecție emis de Judecătoria Rădăuți la data de 1 noiembrie 2019 și la data de 4 martie 2020 și i-a spart lacătele de la casă. În urma cercetărilor s-a stabilit că la 01.11.2019, la Poliția Orașului Siret s-a primit prin fax Dispozitivul Hotărârii din 31.10.2019, emisă de Judecătoria Rădăuți, ce conține ordinul de protecție emis împotriva lui Florin V..

Polițiștii din Bălcăuți i-au adus la cunoștință bărbatului conținutul hotărârii, după care acesta  a fost evacuat din imobil. Pe 10 martie, pe terasa imobilului lui Mariei V. polițiștii l-au găsit și legitimat pe Florin V., care, fiind în stare de ebrietate, a povestit că în cursul dimineții a fost chemat de fostalui soție, care i-a solicitat să o ajute la treburile gospodărești. Femeia a declarat însă faptul că fostul său soț a intrat în curte și i-a cerut toate articolele vestimentare pe care încă le mai avea în casă. În urma verificărilor efectuate nu s-au constatat distrugeri ale imobilului în cauză sau urme de forțare pentru pătrunderea în interior. În acest context, lui Florin V. i s-au reamintit obligațiile consemnate în ordinul de protecție și omul s-a conformat, plecând spre casa lui.

Menționăm că, având în vedere că Florin V., la data de 1 noiembrie 2019, a mai încălcat de două ori ordinul de protecție emis de instanță, față de el s-a luat atunci măsura reținerii pentru 24 de ore. În urma administrării probatoriului și consultării Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți se vor dispune alte măsuri preventive. În acest caz oamenii legii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „nerespectare a ordinului de protecție”. (O.S.)

Vezi si

Gheorghe Flutur: Bucovina este pusă pe harta țării și pe harta lumii. La mulți ani, Bucovină dragă!

Marți, 28 noiembrie 2023, de Ziua Bucovinei, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, primarul municipiului …