Tuesday , December 5 2023

Dorin Tibeică, fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți, vrea să candideze la șefia Spitalului Județean

Astăzi dimineață, candidații interesați de postul de manager al Spitalului Județean au vizitat unitatea spitalicească și se pare că viitorii concurenți sunt Alexandru Calancea, Traian Andronachi și Dorin Tibeică. Concursul de manager al Spitalului Județean va avea loc pe data de 8 august

Astăzi dimineață a avut loc vizitarea Spitalului Județean de către candidații interesați de postul de manager, concurs stabilit pentru data de 8 august, și se pare că viitorii concurenți pentru șefia spitalului sucevean sunt Alexandru Calancea, actualul manager interimar al Spitalului Județean, și doi foști manageri ai Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi și Dorin Tibeică. În termen de 72 de ore de la anunțarea intenției de a candida pentru acest post, aceștia vor primi un raport complet cu situația unității spitalicești și în funcție de acesta urmează să-și elaboreze planul de management.

Reamintim că acest concurs va avea loc pe data de 8 august, iar viitorii candidați își pot depune dosarul de înscriere până pe data de 25 iulie, urmând ca proiectul de management să fie susținut în ședință publică, pe data de 8 august. Mai precis, în perioada 26 iulie – 1 august va avea loc verificarea îndeplinirii condițiilor de participare, etapă care va consta în verificarea dosarelor. Pe data de 2 august, pe site-ul spitalului vor fi afișate proiectele de management ale candidaților, iar pe data de 8 august, începând cu orele 11.00, candidații își vor susține public proiectele de management, urmând ca pe data de 9 august să fie afișate rezultatele. Eventualele contestații se pot face până pe 10 august, pe 11 august acestea vor fi analizate, iar pe data de 12 august vor fi afișate rezultatele finale.

Viitorii candidați la concursul de manager al Spitalului Județean trebuie să fie absolvenți de Medicină, economiști sau juriști, care au absolvit cursuri de management și care au minimum doi ani vechime în posturi ce necesită studii universitare de lungă durată. Dosarul de înscriere trebuie să conțină declarații pe propria răspundere că n-au colaborat cu Securitatea înainte de 1989, trebuind totodată să declare că proiectul de management este conceput și realizat integral de cel care îl susține. O altă condiție importantă pentru participarea la concursul de manager este aceea ca în ultimii trei să nu fi fost în stare de incompatibilitate sau conflict de interese.

La ședința din data de 8 august, vor putea participa și cetățeni interesați de ceea ce se întâmplă la spitalul sucevean, cu condiția să-și anunțe prezența până pe data de 6 august pe adresa de mail [email protected]. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Două transporturi de cherestea fără acte, depistate de polițiști la Spătărești și Drăgușeni

Pe 29 noiembrie, la ora 20.15, în localitatea Spătărești,  polițiștii  au oprit o autoutilitară condusă …