Wednesday , December 7 2022

Dorin Goian: “Dacă tot ai declarat Suceava principalul focar de infecție, tu, ca stat, fă ceva!”

Reclamă fostul internațional român într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor. Goian nu este de acord cu transformarea Spitalului Județean într-unul destinat exclusiv persoanelor infectate cu CONVID-19 și consideră că intrarea Sucevei în carantină totală nu a schimbat prea multe lucruri în oraș

Cu 30 de morți și alți 638 de infestați, asta numai până ieri dimineață, Suceava este principalul focar de infecție cu coronavirus din României. Printre cei afectați de pandemie se numără și fostul internațional român Dorin Goian, care a vorbit într-un amplu interviu acordat Gazetei Sportului despre criza din Suceava, oraș aflat de luni în carantină totală.

“Mare lucru nu s-a schimbat după închiderea totală a Sucevei. Oricum lumea nu ieșea din casă. Eu trăiesc aici, văd cum e acum orașul și cum era înainte. Aproape că e pustiu, deci ce măsură e asta? Am ieșit zilele trecute la cel mai mare hipermarket de aici, unde de regulă erau sute și sute de persoane. Nu erau mai mult de 15-20 de oameni. Oamenii au realizat pericolul”, consideră Dorin Goian.

N “Cum să transformi un spital în care se tratau toate celelalte afecțiuni importante, într-unul COVID? Mi se pare incredibil”

Fostul internațional nu este de acord nici cu transformarea Spitalului Județean Suceava într-unul destinat exclusiv persoanelor infectate cu CONVID-19. “Este o altă mare greșeală care se va face. La acest spital veneau toți cei din județele limitrofe, cei din Neamț, unde există un spital în care ți-e și lehamite să intri, darmite să mai și crezi că te faci bine! Am vorbit cu medici, cu asistente și ei susțin ce vă spun eu: cum să transformi acest spital, unde se tratau toate celelalte afecțiuni importante, într-unul COVID? Mi se pare incredibil, practic blocăm cu totul accesul la sănătate și pentru cei care nu sunt infectați, dar au alte lucruri de rezolvat”, a spus “Goe”.

N Echipă de 10-12 medici, material de protecție și spital ad-hoc pe stadionul Areni

Dorin Goian crede că Ministerul Sănătății trebuie să vină cu soluții concrete pentru rezolvarea crizei din Suceava. “Ministerul Sănătății să facă o echipă de 10-12 medici pe care să-i aducă urgent aici. Să procedeze la fel și cu materialele de protecție. Dacă tot ai declarat Suceava principalul focar de infecție, tu, ca stat, fă ceva! Așa, să bagi Suceava în carantină totală e simplu, e ușor, dar soluțiile cu adevărat importate cine le ia? Dacă tot e stare de urgență, dacă tot poți face orice, dă ordin Armatei să facă un cort imens la stadion, de exemplu, unde să ridice în câteva zile un spital ad-hoc, exclusiv pentru cei cu coronavirus! Sau spitalul vechi putea să fie o altă soluție. Dar așa, toți cei din Suceava, Rădăuți, Gura Humorului, Vatra Dornei care aveau probleme acum unde se mai duc dacă tu blochezi fix spitalul nou și tot ce înseamnă secțiile și aparatura din celelalte patologii? Acum toți cei de aici stau și se îngrozesc efectiv la gândul că ai putea avea o problemă medicală. Ce faci? Unde mergi? Mergi la spitalul nou, 99% te alegi cu coronavirus, iar în altă parte n-ai unde să te duci. E realmente dramatic ce e aici! Dramatic, dramatic! ”, a continuat suceveanul în interviul din GSP.

N Crede că Unirea Europeană de va destrăma după ieșirea din criză.

Goian consideră că nu ne va ajuta nimeni din interior și a dat un prognostic sumbru: Uninea Europeană se va destrăma după ce va trece pandemia: “La revedere, uită Uniunea Europeană! E gata această alianță, va dispărea după ce va trece pandemia. Fiecare e doar pentru el acum. Suntem efectiv ca în junglă, trăiește doar cine se ajută singur!”.

Înscris în acest moment la cursurile pentru obținerea licenței PRO, cea mai prestigioasă în antrenorat, Dorin Goian (39 de ani) are 60 de selecții la echipa națională a României, pentru care a marcat 5 goluri. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

LUNGU: A fost finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan la 30 de străzi din oraș

Miercuri, începând cu ora 11:00, au fost alimentate cu gaz metan străzile din cartierul Tineretului. …