Friday , October 7 2022

“Dorel” a lăsat fără curent o parte din Fălticeni şi a ajuns pârlit la spital

Un muncitor de la o firmă ce lucrează la reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din Fălticeni a ajuns cu arsuri la spital, după ce un coleg care manevra un buldo-excavator a agăţat un cablu de curent îngropat în pământ. Din cauza acestui incident, o parte dintre locuitorii din Fălticeni au rămas fără curent electric 

 ambulanta_urgente [800x600]


In data de 29 octombrie 2015, la ora 13.30, Poliţia municipiului Fălticeni a fost anunţată prin 112 despre faptul că pe strada 2 Grăniceri din localitate se află un om cu arsuri pe faţă. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că o echipă de muncitori de la SC Samox SRL Satu Mare făceau lucrări de înlocuire a reţelei de apă şi canalizare, iar în jurul orei 13.20, în timp ce Dumitru Mischevici manevra un buldo-excavator, a agăţat un cablu îngropat în pământ şi bănuind că este un cablu electric, a oprit săpăturile în acea zonă, cerându-le celorlalţi muncitori să continue săpăturile cu lopeţile.
Doi muncitori au coborât în şanţul săpat şi au continuat să sape cu lopeţile în zona cablului descoperit şi în momentul în care Dumitru Mischevici a introdus cupa buldoexcavatorului în şanţ, a atins un alt cablul electric cu cupa aflat la distanţa de circa un metru faţă de primul cablu, producându-se o explozie urmată de o flamă luminoasă.
Cei doi muncitori au ieşit din şanţ, îndepărtându-se, iar Dumitru Mischevici a scos cupa excavatorului din şanţul săpat, a manevrat înapoi circa 10 metri utilajul, moment în care, în acel şanţ a coborât Adrian Baicu, de 45 de ani, din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, cu o lopată care s-a apropiat de al doilea cablu descoperit cu cupa buldo-excavatorului şi în momentul în care a încercat să dea pământul la o parte, s-a produs un nou scurtcircuit, urmat de o explozie cu flamă luminoasă.
Adrian Baicu a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul municipal Fălticeni, unde a fost diagnosticat cu „arsuri de gradul I şi II hemifacies stâng şi scalp parietal stâng”, fiind transferat ulterior la Spitalul Judeţean Suceava. Medicii au precizat faptul că leziunile suferite de Adrian Baicu nu i-au pus acestuia viaţa în pericol, rănile fiind superficiale.
Defecţiunea produsă de muncitorii maramureşeni a fost remediată în scurt timp ce cei de la E.ON. Despre incident a fost anunţat ITM Suceava. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”. (C.Z.)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …