Sunday , September 25 2022

Donţu, în topul senatorilor cu cea mai mare prezenţă. Flutur – în coada clasamentului

vot senat [800x600]

Senatorul sucevean Ovidiu Donţu (PSD) a avut în precedenta sesiune parlamentară o prezenţă la vot în Senat de 97% . Pe de altă parte, Gheorghe Flutur (PDL), a avut o prezenţă de numai 22%

 
Institutul de Politici Publice a realizat un clasament al senatorilor în funcţie de prezenţa acestora la voturile finale electronice date de Senat, în cea de-a doua sesiune a lui 2013. Din totalul de 173 de senatori, 59 au o prezenţă mai scăzută de 50%. Dintre cei cinci senatori suceveni, unul iese în evidenţă ca fiind printre primii la capitolul „prezenţe”. Este vorba despre senatorul PSD Ovidiu Donţu, ales de suceveni în decembrie 2012 în colegiul uninominal 3 – zona de sud-est a judeţului Suceava. De altfel, după cum rezultă din datele IPP, senatorii cu cea mai mare prezenţă vin din judeţele: Suceava (Ovidiu-Liviu Donţu, PSD), Mureş (Petru-Alexandru Frătean, PSD) şi Braşov (Viorel Chiriac, PSD), toţi cu 97%.
Pe de altă parte, din studiul respectiv s-a tras concluzia că prezenţa senatorilor PDL, inclusiv la nivelul liderilor, până la preşedintele Vasile Blaga, a fost extrem de redusă. “Prezenţa senatorilor PDL, inclusiv la nivelul liderilor, până la preşedintele Vasile Blaga, a fost extrem de redusă, în mod cert cei vizaţi având o unică preocupare politică în această perioadă, anume activitatea partidului în ţară – alegerile interne din PDL din toamna anului trecut – dar şi în străinătate”, se arată în studiul IPP. Prin urmare şi prezenţa la vot a singurului senator PDL de Suceava – Gheorghe Flutur, ales în decembrie 2012 în colegiul uninominal 2 – municipiul Suceava şi în jur de 20 de localităţi din apropiere, a fost una extrem de redusă. Conform clasamentului întocmit de IPP cu privire la prezenţa la voturile finale electronice a senatorilor, Gheorghe Flutur are o prezenţă de numai 22%, adică 87 de voturi din 396.
IPP menţionează că în perioada ianuarie – septembrie 2013 la Senat nu au fost înregistrate voturile finale electronice ale senatorilor, invocându-se imposibilitatea adaptării suportului logistic (aparatele de vot) la numărul crescut al senatorilor după alegerile parlamentare din decembrie 2012. Potrivit IPP, Senatul a achiziţionat în luna septembrie 2013 un număr suplimentar de aparatele pentru votul din plen necesare. Potrivit studiului citat, cea mai bună prezenţă la vot au avut-o senatorii PSD cu 79% prezenţă la voturile finale.
Senatorii Vasile Blaga (PDL), Călin Popescu-Tăriceanu (PNL) şi Mihai Răzvan Ungureanu (FC) se află în topul senatorilor cu cea mai scăzută prezenţă la voturile finale electronice date de Senat în a doua sesiune din 2013. Cea mai scăzută prezenţă nominală la voturile finale electronice, în perioada septembrie 2013 – decembrie 2013, a fost înregistrată de Iulian Dumitrescu (PNL), cu o prezenţă de 5%, acesta contabilizând 18 voturi din 396 posibile, urmat de Vasile Blaga, cu o prezenţă de 6% (24 voturi din 396), Marko Bela (UDMR) cu o prezenţă de 6% (25 voturi din 396), Călin Popescu Tăriceanu (PNL) cu o prezenţă de19%, (76 voturi din 396) şi Haralambie Vochiţoiu (PPDD), cu o prezenţă de 23% prezenţă, (93 voturi din 396). ~n topul senatorilor cu cea mai scăzută prezenţă se numără Teodor Atanasiu (PNL), cu o prezenţă de 25%, (100 voturi din 396), Anca Boagiu (PDL), cu o prezenţă de 28%, (109 voturi din 396), Ion Ariton (PDL), cu o prezenţă de 28%, (111 voturi din 396), Tudor Chiuariu (PNL), cu o prezenţă de 29%, (113 voturi din 396) şi Mihai Răzvan Ungureanu (FC), cu o prezenţă de 29%, (115 voturi din 396). (D.P.)
 

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …