Friday , August 19 2022

”Donează sânge constant. Fii erou!”, campanie desfășurată de studenții USV

În contexul în care Centrul Județean de Transfuzii Suceava are nevoie de donatori, studenții specializării ”Media Digitală” din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava s-au mobilizat și s-au implicat concret donând sânge. 

În paralel, ei și-au propus să desfășoare campania ”Donează sânge constant. Fii erou!” și în mediul online, prin distribuirea unor machete informative despre donare.

secretarasite ”Acum, mai mult ca oricând, ne dorim să fim aproape unii de ceilalți. Echipa noastră a donat deja la Centrul Județean de Transfuzii Suceava. Este ceva ce studenții au oferit <din inimă>, este un act responsabil, cu o importantă încărcătură civică. Studenții au donat sânge benevol. Scopul campaniei este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge. Statisticile arată că, în ţara noastră, unul din zece pacienţi spitalizați are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Din păcate, în România nu este acoperită nici măcar jumătate din această nevoie”, a menționat coordonatoarea campaniei, Iulia Sîrghi-Covalciuc.
secretarasiteDetalii despre studenții care se alături campaniei pot fi obținute de pe pagina de facebook a campaniei: https://www.facebook.com/doneazasangeconstantfiierou.

Campania este inițiată de studenții de la Media Digitală din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava și susținută de Radio USV și Digital Media Center. (O.N.)

Vezi si

119 infectări cu coronavirus înregistrate joi în județul Suceava. Scade numărul de cazuri în țară

În ultimele 24 de ore, în județul Suceava au fost raportate 119 cazuri de infectare …