Donație a militarilor americani la Spitalul Județean Suceava. Flutur: „Este o mână întinsă pe care o apreciez”

reportersite
05 august 2020, 7:50

O delegație de militari americani condusă de maior Bradford Stark, ofițer Relații Bila­terale și sergent Alyssa Malott din partea Biroului SUA de Cooperare în Domeniul Apărării, împreună cu o echipă de militari din ­Bata­lionul 1 CIMIC al Forțelor Terestre Române a însoțit o donație de kituri complete de protecție.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a întâmpinat o delegație de militari americani care a venit cu o donație de echipamente de protecție pentru perso­nalul medical. „Este un gest foarte frumos din partea armatei americane, un sprijin de câteva sute de echipamente complete de protecție pentru personal medical. Este o mână întinsă pe care o apreciez și acesta este motivul pentru care am fost prezent aici. Cu această ocazie vreau să mulțumesc donatorilor, tuturor celor care au avut grijă de Suceava. Mă gândesc aici la o listă întreagă de oameni de bine de aici din Suceava, care au donat multe lucruri pentru Spitalul Județean Suceava, pentru ce am avut nevoie în această perioadă de pandemie. Vreau să spun că astăzi m-am uitat cu atenție. Sunt 15 cazuri noi de coronavirus. În continuare suntem cu alertă maximă, dar sper într-o calmare a situației și de acea eforturile noastre trebuie să continue în această direcție”, a spus Gheorghe Flutur. Şi președintele CJ Suceava, dar și secretarul județului, Petru Tănase au participat activ la descărcarea kiturilor respective din camioane.

De asemnea, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a participat, alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Dinu Sădean, la recepția kiturilor de protecție donate de Comandamentul European al Armatei SUA prin programul de Asistență Umanitară. De altfel, donația s-a făcut către Direcția de Sănătate Publică Suceava care va distribui echipamentele de protecție personalul medical. Militari americani care au venit la Suceava împreună cu militari români din cadrul Batalionului 1 CIMIC București sunt din cei detașați la baza Mihail Kogălniceanu din Constanța. (D.P.)

 

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Ricu 05/08/2020 la ora 22:12 -

    Hop si Flutur sa-si faca publicitate , a dus si el un paket.Circ de doi bani .<l-ai uitat pe Lungu.