Tuesday , January 31 2023

Doliu în rugby-ul sucevean: Antrenorul Petru Panait, găsit înecat în râul Moldova

Fostul rugbist, profesorul și antrenorul de rugby în vârstă de 69 de ani era dat dispărut de mai bine de o săptămână. Vineri, 6 iulie, după ce a participat cu echipele de copii la un turneu de mini-rugby la Humor, profesorul a spus că merge la hotel, dar de atunci nu a mai fost văzut . Sâmbătă seara, trupul său a fost găsit de un trecător în albia Moldovei, la confluența cu pârâul Humor  petru panait1

Fostul rugbist, antrenor și profesor Petru Panait, un personaj cunoscut în lumea rugby-ului sucevean, a fost găsit decedat în râul Moldova.

Profesorul Petru Panait avea vârsta de 69 de ani și ultima dată a fost văzut în seara de 6 iulie 2018, în Gura Humorului, unde a participat cu mai multe echipe de copii la un turneu de mini-rugby pe stadionul din localitate. Acesta nu a dorit să stea în zona unde au fost amenajate mai multe corturi, spunând că va merge să doarmă la hotel. De atunci, el nu a mai fost văzut de nimeni. Din nefericire, trupul neînsuflețit al profesorului a fost descoperit în râul Moldova.

Petru Panait a fost un rugbist profesionist și un antrenor din mâna căruia au ieșit mai mulți rugbiști suceveni ce au avut performanțe atât în țară, cât și în Europa.

La data de 14 septembrie 2018, la ora 18.10, Poliția orașului Gura Humorului a fost anunțată prin 112 de către Constatin O. despre faptul că în albia râului Moldova, în apropierea confluenței cu pârâul Humor se află cadavrul unui bărbat.

În cooperare cu Detașamentul de Pompieri Gura Humorului cadavrul a fost scos din apă și transportat la morga Spitalului Orășenesc Gura Humorului. În urma investigațiilor făcute s-a stabilit că acest cadavru îi aparține lui Petru Panait, de 69 de ani, din municipiul Suceava, persoană dată dispărută din data de 6 iulie a.c.. Identitatea cadavrului a fost stabilită cu certitudine de Stana Panait, soția bărbatului. Aceasta l-a recunoscut după fizionomie și după îmbrăcăminte.

Petru Panait s-a deplasat în cursul zilei de 6 iulie 2018 în orașul Gura Humorului pentru un turneu de rugby, însă spre seară a plecat de la locul de cazare într-o direcție necunoscută și nu a mai fost găsit. Stana Panait a reclamat dispariția soțului ei la data de 9 iulie a.c. la Poliția municipiului Suceava, subunitate care a făcut primele verificări și a solicitat urmărirea acestuia.

În urma verificărilor făcute de polițiștii din Gura Humorului, Compartimentul Investigații Criminale, s-a stabilit că în cursul zilei de 6 iulie 2018, în jurul orei 20.23, Petru Panait s-a deplasat pe strada Ciprian Porumbescu din Gura Humorului înspre râul Moldova. Acesta a fost surprins de o cameră de supraveghere, însă s-a deplasat apoi spre râul Moldova într-o zonă neacoperită de camerele de supraveghere. Deși au fost verificate și alte camere din zona adiacentă, Petru Panait nu a mai fost surprins de nicio altă cameră de supraveghere.

Polițiștii au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „ucidere din culpă”. (D.Z.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …