Tuesday , October 4 2022

Doi ucraineni au fost prinși în flagrant încercând să introducă în țară 1.000 de pachete cu țigări de contrabandă

tigari vama siret

La data de 16 martie 2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Siret au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucrai­neană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 04.00, aceștia au observat, pe direcția localității de frontieră Vășcăuți, două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au trecut la urmă­rirea și somarea prin voce a celor în cauză, moment în care aceștia au abandonat coletele și au încercat să fugă. În urma acțiunii s-a reușit reți­nerea unui bărbat, cetățean ucrai­nean, identificat ulterior ca fiind Vasyl T., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în satul Stercea din Ucraina.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit două colete, învelite în folie de culoare neagră, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 1.000 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

La scurt timp, polițiștii au identificat și reținut, în PTF Siret, pe sensul de ieșire din țară și cea de-a doua persoană care a participat la activitatea de contrabandă, și anume Oleksandr D., în vârstă de 26 de ani, cetățean ucrainean.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 11.900 de lei a fost confiscată, iar celor doi ucrai­neni li s-au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă. (D.Z.)

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …