Friday , September 17 2021

Doi suceveni încearcă să strângă 15.000 de euro pentru a-și putea opera fiul în Austria

Copilul în vârstă de nouă ani a fost diagnosticat înainte de vârsta de doi ani  cu autism sever . Un transplant de celule stem la o clinică din Austria reprezintă șansa băiatului pentru o viață cât de cât normală. Costurile intervenției depășesc cu mult resursele financiare ale familie

Doi părinți disperați încearcă să facă rost de bani pentru a putea să-i ofere fiului lor o șansă la o viață, cât mai apropiată de normalitate. Copilul are nouă ani, iar înainte de vârsta de doi ani a fost diagnosticat cu autism infantil sever, părinții făcând față cu greu cheltuielilor lunare pentru terapia băiatului. Dar chiar și așa, nu s-au plâns și au mers mai departe. Acum au găsit speranțe la o clinică din Austria, unde un transplant de celule stem i-ar putea reda lui Fabian șansa unei copilării normale. Pentru a pleca în Austria, familia are nevoie de aproximativ de 15.000 de euro, bani prea mulți pentru situația financiară a familiei și din acest motiv, Fundația Umanitară Nord 2001 a demarat o campanie umanitară de strângere de fonduri, pentru a-l ajuta pe micuțul Fabian. ”Împreună îi putem oferi lui Fabian șansa la o copilărie aproape de normalitate. Există speranță și pentru el! Un cost medical de 12.000 de euro al intervenției pentru transplantul de celule stem în Austria, plus un minim de 3.000 de euro pentru transport, cazare și restul analizelor necesare, îl despart pe Fabian și părinții săi de șansa de a face un pas spre o viață mai bună, spre armonie, înțelegere și copilărie.

Fabian este  un băiețel în vârstă de nouă ani, non verbal din păcate,  diagnosticat la vârsta de 1 an și 3 luni cu TSA, iar ulterior scrisorile medicale detaliază autism infantil sever, întârziere mentală severă, afectarea severă a limbajului funcțional, incontinență sfincteriană. Fabian este în totalitate dependent de părinții săi și singura care îl înțelege în proporție de 80-90 % este mama, Marcu Anamaria, o tânără dedicată,  iubitoare și răbdătoare care încearcă din răsputeri să își ajute fiul să progreseze.

Costurile terapiei Aba pe care trebuie să o facă Fabian se ridică la peste 3. 000 de lei lunar, la care se adaugă și restul cheltuielilor cu pampers și toate cele necesare unui copil aflat în creștere. De aproximativ un an de zile cheltuielile familiei au crescut exponențial. Fabian refuză să mai adoarmă în casă, acceptă doar în mașină. Este singurul loc în care se liniștește și doar dacă mașina este în mișcare. Astfel că, băiețelul și părinții lui, parcurg zilnic 150 – 200 de km , cu mașina, cu o viteză de 30 km/ oră, mergând pe același traseu Obcini- Burdujeni, în Suceava. În aceste condiții, atât costurile cu motorina cât și cele legate de întreținerea mașinii sunt extrem de ridicate, însă nu au deocamdată o altă alternativă. Este singurul mod în care pot controla agitația și plânsul lui Fabian.

Nu este ușor! Dar sunt uniți, se iubesc și împreună reușesc să meargă mai departe! Iar noi îi putem ajuta! Îi putem ajuta să îl smulgă pe Fabian din ghearele bolii cu care a fost diagnosticat.Orice progres, oricât de mic, în urma intervenției, pentru Fabian și familia lui ar fi o mare schimbare.Si dacă stă mai liniștit,  și dacă ascultă și dacă acceptă unele lucruri, sau dacă începe să vorbească, lumea lor va fi alta, efortul depus zilnic va fi mai mic și speranța din ce în ce mai mare!

Pentru a-i ajuta în această luptă le putem fi alături donând pentru FABIAN.Orice sumă, oricât de mică contează și îi ajută să se apropie de obiectivul final”, au transmis reprezentanții Fundației Umanitare Nord 2001.

Sumele pot fi direcționate în contul Fundației Umanitare Nord 2001, deschis la Unicredit Bank Suceava:

RO13 BACX 0000 0032 4475 3000, în Lei sau RO83 BACX 0000 0032 4475 3001, în Euro, Cod SWIFT/BIC : BACXROBU. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Elevii navetiști beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport. Actele necesare

Decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, …