Sunday , January 29 2023

Doi suceveni au murit într-un grav accident de circulaţie, în Mureş

accident mortal mures [800x600]

Un bărbat de 52 de ani din Câmpulung Moldovenesc a adormit la volan, a pătruns cu maşina pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un TIR. In urma impactului suceveanul şi o cumnată de-a sa, în vârstă de 37 de ani, au decedat. Femeia şi-a salvat copilul cu propria ei viaţă, stângându-l la piept. Băieţelul, în vârstă de un an, a fost transportat la spital în stare gravă cu un elicopter SMURD, medicii susţinând că starea sa este una stabilă

Ieri dimineaţă, în jurul orei 07.00, un tragic accident de circulaţie a avut loc în localitatea Lunca, din judeţul Mureş. Un bărbat de 52 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea maşina, se pare că a adormit la volan, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un TIR, al cărui şofer a declarat că nu a mai avut cum să evite impactul. In maşină se mai afla cumnata suceveanului, în vârstă de 37 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, care şi-a salvat copilul în vârstă de un an, strângându-l la piept. Atât ea, cât şi unchiul băieţelului au murit în urma impactului, maşina în care erau fiind transformată într-un morman de fiare. Pompierii SMURD au reuşit cu greu să-l ia pe copilul grav rănit din braţele mamei sale pentru a-l transporta la spital. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs accidentul. Băieţelul se află în stare gravă la secţia de chirurgie pediatrică a Spitalului de Urgenţă din Târgu Mureş. Soarta acestuia este incertă, nu se ştie cine îl va creşte, deoarece în urmă cu câteva luni şi-a pierdut şi tatăl, iar acasă în Suceava, mai are două surioare.
Intr-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş se arată că „în data de 4 iulie a.c., la ora 06.47, un accident rutier s-a produs pe raza comunei Lunca. La locul solicitării s-a deplasat garda de intervenţie din cadrul Detaşamentului de pompieri Reghin cu o autospecială de descarcerare, o autospecială operativă şi o ambulanţă SMURD. In momentul sosirii la faţa locului s-a constatat că în accident erau implicate un autoturism şi un TIR, rezultând trei victime. Echipajul de descarcerare a intervenit pentru eliberarea victimelor, un bărbat în vârstă de 52 de ani, o femeie de 37 ani şi un copil. In ciuda manevrelor de resuscitare, cei doi adulţi au fost declaraţi decedaţi, iar copilul a fost transportat cu elicopterul SMURD la UPU Târgu Mureş.
Seful SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat că elicopterul SMURD l-a preluat pe copilul rănit pentru a-l duce la spital la Târgu Mureş, unde va fi supus unor investigaţii amănunţite, iar primele informaţii arată că starea acestuia este stabilă. In urma accidentului, circulaţia în zonă a fost blocată pe ambele sensuri. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …