Soț și soție, farmaciști, trimiși în judecată după ce au furat identitatea unei cliente și au jucat păcănele pe internet

10 decembrie 2019, 8:45

O suceveancă și-a făcut în 2015 un card de fidelitate la farmacia unde lucra unul dintre soți, lăsând o copie scanată după actul de identitate. Peste un an, cei doi farmaciști și-au făcut un cont de jucător pe un site de jocuri on-line folosind datele acelei cliente. Au câștigat 2.365 de lei și au ridicat banii de la firma de jocuri semnând cu numele clientei respective. Cei doi au fost prinși când s-a constatat că pentru suma câștigată femeia nevinovată nu a declarat venitul la fisc și nici nu a plătit impozitele cuvenite. Soții farmaciști sunt acuzați de tentativă la infracțiunea de fraudă informatică, infracțiunea de evaziune fiscală și infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați (soț și soție), cercetați în stare de libertate, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: tentativa la infracțiunea de fraudă informatică, infracțiunea de evaziune fiscală și infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Inculpații sunt soț și soție și ambii profesează ca farmaciști, la puncte de lucru din județul Suceava ale aceleiași farmacii.

Într-o zi în cursul lunii martie 2015, o femeie s-a deplasat la punctul de lucru al farmaciei la care își exercita atribuțiile de serviciu inculpatul, ocazie cu care aceasta a obținut un card de fidelitate la respectiva farmacie, iar inculpatul a intrat în posesia unei copii scanate a actului de identitate al persoanei vătămate.

Ulterior, în cursul lunii aprilie 2016 inculpații au introdus date informatice false în sistemul informatic al unui agent economic – organizator de jocuri de noroc la distanță (on-line), în scopul de a obține un beneficiu material, respectiv la data de 23.04.2016 au creat un cont de jucător pe site-ul gestionat de respectivul organizator de jocuri de noroc, sub identitatea persoanei vătă­mate, în baza copiei scanate a actului de identitate al persoanei vătămate. Inculpații au folosit ulterior acest cont de jucător, sub identitatea persoanei vătă­mate, și au realizat câștiguri din jocuri de noroc la distanță în sumă de 2.356 lei, sumă achitată de agentul economic – organizator de jocuri de noroc către cei doi inculpați, iar aceste acțiuni sunt apte de a produce persoanei vătămate o pagubă, constând în obligațiile fiscale aferente venitului din jocuri de noroc, prejudiciu care încă nu s-a produs.

La data de 24.04.2016 inculpatul s-a prezentat la un punct de lucru al organizatorului de jocuri de noroc, a depus în numerar suma de 500 lei prin­tr-o dispoziție de încasare și a semnat în fals dispoziția menționată cu numele persoanei vătămate, dispoziția de încasare fiind păstrată de agentul economic ca document de plată a sumei de 500 de lei.

Ulterior, la data de 28.04.2016, inculpata s-a prezentat la același punct de lucru, a ridicat în numerar suma de 2.356 lei printr-o dispoziție de plată și a semnat în fals dispoziția menționată cu numele persoanei vătămate, dispoziția de plată fiind păstrată de agentul economic ca document de plată a sumei de 2.356 de lei.

De asemenea, inculpații au ascuns sursa impozabilă obținută în cursul anului 2016, în sensul că, după ce în luna aprilie 2016 au creat, folosind date false, un cont de jucător pe o platformă de jocuri de noroc la distanță, sub identitatea persoanei vătămate, au folosit acest cont de jucător și au obținut la data de 28.04.2016 câștiguri din jocuri de noroc la distanță în sumă de 2.356 lei, venituri pe care nu le-au declarat organelor fiscale, modalitate în care s-au sustras de la plata impozitului pe venitul realizat.

Cauza a fost instrumentată de pro­curorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Dosarul a fost înaintat spre solu­ționare Tribunalului Suceava. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (O.S.)

 

reportersite