Tuesday , January 31 2023

Doi profesori de la USV vor fi membri ai Consiliului Național de Statistică și Prognoză a Invățământului Superior

La concurs s-au înscris 16 candidați, provenind de la 11 instituții de învățământ din România și din străinătate: Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj, University of Rouen, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Oradea, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, Scoala Națională de Studii Politice și Administrative București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea București  

 Universitatea - martie 2015 [800x600]


Prorectorul cu activitatea științifică al USV, Mihai Dimian, și conf. dr. Ovidiu Ghiuță vor fi membri ai Consiliului Național de Statistică și Prognoză a Invățământului Superior, în următorii patru ani.
Concursul pentru ocuparea celor 17 poziții de membru din Consiliul Național de Statistică și Prognoză a învățământului Superior (CNSPIS) s-a desfășurat în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie 2016, iar la concurs s-au înscris 16 candidați, provenind de la 11 instituții de învățământ din România și din străinătate: Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj, University of Rouen, Universitatea “Transilvania” din Brașov, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Oradea, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, Scoala Națională de Studii Politice și Administrative București, Academia de Studii Economice din București, dar și de la Universitatea București.
“In urma procesului de selecție din perioada noiembrie – decembrie, am fost numit membru al Consiliului Național de Statistică și Prognoză a învățământului Superior (CNSPIS). Acest consiliu este un organism consultativ al Ministerului Educației și are ca atribuții principale elaborarea și actualizarea indicatorilor de monitorizare a învățământului superior și prognoza evoluției acestuia, în raport cu dinamica pieței muncii”, a declarat Mihai Dimian.
Acesta a mai adăugat că speră ca noua echipă să ofere Ministerului și universităților analize folositoare procesului decizional și strategiilor de dezvoltare.
“Personal, nu am găsit prea multe analize ale acestui consiliu în trecut și sper ca noua echipă să ofere Ministerului și universităților analize folositoare procesului decizional și strategiilor de dezvoltare”, a mai arătat Mihai Dimian.
Consiliul Național de Statistică și Prognoză a Invățământului Superior (CNSPIS) este un organism consultativ de nivel național, fără personalitate juridică, care are ca atribuții principale elaborarea și actualizarea permanentă a indicatorilor de monitorizare a învățământului superior și prognoza evoluției acestuia, în raport cu dinamica pieței muncii.
La acest concurs s-au putut înscrie cadre didactice și cercetători care dețin cel puțin titlul de conferențiar sau de cercetător științific II ori titluri echivalente obținute în străinătate, dar și membri ai Academiei Române și ai unor instituții de cultură. (A.I.)
 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …

One comment

  1. Ne asteptam ca Dimian ,pURICE SAU pRELIPCEANU SA FIE IN comisii.Sunt abonati peste tot,niste minti sorbonice,care scot pe banda rulantă ȘOMERI.