Wednesday , February 1 2023

Doi polițiști care s-au dat cocoși în fața unor jurnaliști, amendați și cercetați disciplinar

La incendiul care a cuprins sâmbătă o clădire de birouri din Burdujeni, doi polițiști au fost atenționați că nu poartă mască. Celor doi le-a sărit muștarul și au început să-i caute nod în papură  cameramanului care-i filmase. L-au pus pe acesta să prezinte actele mașinii și să demonstreze că are triunghi reflectorizant. Când jurnalistul căuta triunghiul în portbagaj, i-a căzut masca sub nas, bun prilej pentru polițiștii respectivi să-i aplice o amendă că nu poartă masca. Mai apoi, au cerut să fie mutată mașina câțiva metri, ocazie perfectă pentru a-l amenda pe un reporter pentru că nu a purtat centura. “Oamenii legii” au fost amendați de superiori cu câte 1.000 de lei și sunt cercetați disciplinar, riscând să nu mai poată avansa în grad în următorii 3 ani   

Doi polițiști din Suceava care l-au amendat pe cameramanul unei televiziuni pentru că nu purta corespunzător masca de protecție au fost la rândul lor sancționați, după ce șefii au primit o filmare în care se vedea că agenții nu aveau măști.

Polițiștii au fost filmați în timp ce asigurau ordinea în fața unei clădiri de birouri din cartierul Burdujeni care a luat foc sâmbătă, 31 octombrie. Polițiștii au venit la fața locului fără măști de protecție, în condițiile în care legea îi obligă să se protejeze atât în sediul instituției, cât și în mașina de intervenție cu care se deplasează. Pe agenții care au încălcat obligativitatea portului măștii i-a filmat chiar cameramanul pe care ei l-au sancționat. După ce filmarea a ajuns la superiorii lor, cei doi au fost amendați cu câte 1.000 de lei.

În plus, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, Ionuț Epureanu, polițiștii sunt cercetați disciplinar și riscă să nu mai poată avansa în grad în următorii 3 ani.

Cum s-au petrecut lucrurile

După ce au constatat că fost filmați ajungând la locul intervenției fără măști, polițiștii le-au cerut jur­naliștilor să se legitimeze, să le arate actele de la mașină și să demonstreze că au triunghi reflectorizant.

În timp ce cameramanul căuta triun­ghiul în portbagajul mașinii, masca de protecție i-a căzut sub nas. Polițiștii care nu purtau deloc mască au considerat că abaterea trebuia sancționată și i-au dat respectivului un avertisment. Echipa de filmare a primit și alte sancțiuni. Reporterul a fost amendat pentru că nu și-a pus centura de siguranță, pasager fiind în mașină, atunci când oamenii legii i-au cerut cameramanului să mute autotu­rismul din curtea clădirii afectată de flăcări, pe drumul public. Jurnaliștii au depus o plângere împotriva celor doi polițiști, demonstrând cu imagini video surprinse la fața locului că au încălcat legislația de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2, relatează libertatea.ro.

secretarasite

Vezi si

Expertiza blocului din Burdujeni care a explodat în decembrie a fost contractată abia acum

Primăria Municipiului Suceava a reușit să contracteze abia acum un expert pentru a evalua starea …