Thursday , May 26 2022

Doi pacienți din Botoșani și Neamț au fost transferați zilele trecute la secția ATI Covid a Spitalului Județean Suceava

În ultimele zece zile, secția ATI Covid a Spitalului Județean a fost pe zero în ceea ce privește numărul paturilor libere

Deși avem cea mai mică incidență a cazurilor de Covid 19 din țară, se pare că medicii suceveni se confruntă cu tot mai multe cazuri grave, mulți dintre pacienții diagnosticați pozitiv cu Covid 19 dezvoltând forme grave și severe ale bolii. Județul nostru nu are niciun pat liber pentru pacienţii cu COVID-19, de mai multe zile, iar numărul cazurilor severe şi grave continuă să crească. În cazul în care se eliberează un pat, este ocupat imediat, de multe ori în zona tampon fiind pacienți care necesită terapie intensivă și așteaptă eliberarea unui pat.

La secția de Terapie Intensivă Suceava au fost tranferați zilele trecute doi pacienți din alte județe. Este vorba despre doi bărbați, din județele Botoșani și Neamț.

Cele două paturi ATI Covid de la Spitalul Municipal Rădăuți sunt și ele ocupate de mai multe zile, iar în cursul zilei de ieri era un al treilea pacient care ar fi avut nevoie de Terapie Intensivă, dar nu era pat disponibil și i s-a administrat tratament în zona tampon.

”Avem puține cazuri, dar sunt cazuri din ce în ce mai grave, în rândul populației tinere. Pacienții merg târziu la spital, refuză spitalizarea, dar în toată această perioadă petrecută la domiciliu ajută virusul să se instaleze. De cele mai multe ori ajung la spital după aproape o săptămână de simptome și au nevoie de terapie intensivă. Din aceste motive nu avem paturi libere la ATI de mai bine de zece zile. Este adevărat că printre cei 18 pacienți din Terapie Intensivă, doi sunt din alte județe, dar 16 sunt suceveni. Ar trebui populația să trateze boala cu mai multă seriozitate, încă de la primele simptome”, a menționat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Foresta a pierdut manșa tur a barajului cu Oțelul în fața a 3.000 de spectatori prezenți pe Areni

Foresta a fost învinsă miercuri, pe stadionul Areni, de Oțelul Galați, cu scorul de 0-1, …