Monday , September 25 2023

Doi mitropoliți ai Moldovei și un egumen de la Moldovița vor putea fi canonizați peste câțiva ani

Mai mulți clerici din județul Suceava care au fost canonizați de Biserica Ortodoxă Română vor fi, foarte probabil, cano­nizați peste câțiva ani. Între aceștia sunt doi din mitropoliții Moldovei, unul diind cel care l-a uns domn pe Ştefan cel Mare iar altul de al cărui nume se leagă edificarea primului spital (după unele opinii doar „bolniță” datorită dimensiunilor) din Suceava și probabil Moldova.

Un anunț despre acest lucru a făcut  ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în rubrica „Răspunsul Ierarhului” unde, dând răspuns la o întrebare privitoare la propune­rile pentru canonizare, chiriarhul a răspuns „cât privește propunerile de canonizare, Bucovina are, slavă Domnului, suficienți sfinți, ce este drept, necanonizați încă”.

 

Totuși, pentru a nu rămâne în afara unui răspuns concret, chiriarhul a precizat despre acei sfinți necanonizați că „sunt în atenția Bisericii” și a făcut trimitere la „Mitropoliții Teoctist și Anastasie Crimca, Cuviosul Vasile de la Moldovița și alții”.

 

Reține însă atenția o precizare făcută pe final de către Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și anume că ierarhii și egumenul de la Moldovița vor fi incluși în lista celor propuși abia după canonizările din anul 2025. (D.P.)

 

Vezi si

O tânără de 20 de ani a obținut ordin de protecție împotriva mamei sale, care a bătut-o pe stradă pentru că nu-i place de iubitul fetei

Vineri seara, la ora 21.10, la sediul Poliției municipiului Rădăuţi s-a prezentat C. A., de …

One comment

  1. sa mai stea si Sfintii la coada, ce atata graba, clerul e ocupat…..