Monday , January 30 2023

Doi liceeni din județul Suceava au primit rezultate pozitive după efectuarea testului pe bază de salivă

Conform situației centralizare de IȘJ Suceava după prima testare a elevilor pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, la nivel de județ au fost distribuite 105.469 de teste, din care 96.349 de rezultate au fost negative, două pozitive, 117 invalide, iar 9.001 teste au fost refuzate de părinți.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a făcut bilanțul primei testări a elevilor și preșcolarilor din județ cu testele non-invazive pe bază de salivă primite de la Ministerul Educației. Potrivit inspectorului școlar general Grigore Bocanci, au fost raportate doar două rezultate pozitive, la elevi de liceu, din mediul rural.

În aceste cazuri, liceenii au rămas la domiciliu, urmând să facă un test PCR în cel mai scurt timp. Dacă și în urma acestui test rezultatul va fi pozitiv, elevul intră în izolare, iar clasa trece la învățământ online pentru 14 zile. Dacă testul PCR va ieși negativ, elevul va putea reveni la cursuri.

Conform situației centralizare de IȘJ Suceava, la nivel de județ au fost distribuite 105.469 de teste, din care 96.349 de rezultate au fost negative, două pozitive, 117 invalide, iar 9.001 teste au fost refuzate de părinți.

Amintim că în județul Suceava circa 4% din unitățile de învățământ preuniversitar au decis să se ocupe de testarea elevilor, în rest aplicarea testelor se va face la domiciliul copiilor, de către sau sub supravegherea părinţilor. La nivel național situația este asemănătoare, după cum a anunțat Ministerul Educției – în 216 unități de învățământ din țară testarea este asigurată de personalul școlar, iar în alte 467 de unităţi testarea se asigură mixt, în funcţie de nivelul educaţional. Luni, după prima zi de testare pe bază de salivă, la nivel național au fost raportate 86 de rezultate pozitive, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a informat că la finalul săptămânii trecute 1.831 de elevi/preșcolari și 499 de angajați erau infectați cu Covid-19.

Testele non-invazive pe bază de salivă vor fi aplicate bisăptămânal, în zilele de luni și joi. O nouă tranșă de teste a ajuns deja în județ, urmând ca vineri părinții să primească următoarele două kituri de testare, pentru săptămâna viitoare. (Oana NUȚU)

Vezi si

9 percheziții la Suceava și Zvoriștea, la traficanți de țigări. Trei bărbați au ajuns în arest

Pe 20 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul …