Thursday , February 9 2023

Doi indivizi prinși de polițiștii de frontieră cărând țigări de contrabandă printr-un pârâu 

Barbatii au fost prinși doar după ce polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment. Cei doi transportau 4.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 49.140 lei

Luni, 1 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a desfă­șurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 13.40, polițiștii d efrontieră au observat în apropierea frontierei de stat două persoane care transportau prin apa pârâului Laura către interiorul țării, mai multe colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor doi, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceștia au abandonat coletele și au încercat să fugă, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, polițiștii au reținut doi bărbați, I.G., de 43 de ani, și S. I. de 41 de ani, de cetățenie română, ambii domiciliați pe raza județului Suceava. Imediat, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. Totodată, la fața locului polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete  care conțineau cantitatea de 4.200 pachete cu țigări de pro­veniență ucrai­neană, în valoare de 49.140 lei. Țigările au fost ridicate în ­ve­derea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând să se ia măsurile legale ce se impun.

Tot luni, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase dinspre frontieră către localitatea Ulma, județul Suceava. La vederea polițiș­tilor de frontieră, persoanele respective au abandonat coletele și au fugit în direcții di­ferite. Întrucât persoanele în cauză nu s-a supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit. Au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.  La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Brodina, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.480 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de peste 52.416 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. (O.S.)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …