Friday , February 3 2023

Doi indivizi care au tâlhărit un tânăr pe o stradă din Vatra Dornei au ajuns la închisoare

Doi indivizi de 19 şi 25 de ani, cu antecedente penale, au tâlhărit un tânăr de 21 de ani, căruia i-au furat portofelul în care victima avea 180 de lei. Aceştia au primit câte doi ani de închisoarearestat

Mihai Alex Gheorghiu, de 20 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru tâlhărie, în timp ce Andrei Petru Tocaciu, de 26 de ani, din aceeaşi localitate, s-a ales cu doi ani, două luni şi 10 zile de închisoare pentru aceeaşi faptă. In baza mandatelor de executare a pe­dep­sei cu închisoarea emise de Judecătoria Vatra Dor­nei cei doi au fost prinşi de poliţişti şi transportaţi la Penitenciarul Botoşani.

Amintim că la data de 15 mai 2017, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Vatra Dor­nei, s-au sesizat cu privire la faptul că în cursul zilei de 14 mai 2017, în jurul orei 21.00, un bărbat domiciliată în satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor, a fost acostat pe strada Luceafărului, din loca­litate de către doi indivizi necunoscuţi, care l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele, provocându-i mai multe leziuni în zona capului şi a picioarelor. Ulterior, agresorii au urmărit victima pe strada Mihai Eminescu, unde au bătut-o din nou şi i-au furat din buzunarul pantalonilor un portofel, din interiorul căruia i-au sustras suma de 180 de lei.

In urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti, la data de 15 mai 2017 persoana vătămată a fost identificată pe raza comunei Dorna Candrenilor în persoana lui Gabriel Pintilie, de 21 de ani. Pe parcursul cer­cetărilor acesta a formulat o plângere faţă de autori necunoscuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi tâlhărie.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că în ziua de 14 mai 2017, în jurul orei 17.00, tânărul s-a deplasat în municipiul Vatra Dornei pentru a-şi cumpăra din bazar un piston pentru o motocicletă. După ce şi-a făcut cumpărăturile, acesta s-a deplasat cu doi prieteni la clubul OK din Vatra Dornei, unde a consumat circa 4 – 5 beri. La un moment dat, la masa acestora au venit alte două persoane care i-au cerut victimei să îi cinstească, lucru cu care aceasta a fost de acord. Pe parcursul discuţiilor, persoanele respective au început să îl provoace pe Gabriel Pintilie, spunându-i că vor să se bată parte în parte, însă tânărul a evitat conflictul şi a plecat din club, spre casă. Acesta a fost urmărit de cei doi tineri, care l-au ajuns  în dreptul fântânii dezafectate de pe strada pietonală din centrul municipiului şi a fost lovit din spate de către aceştia cu pumnii. După ce a reuşit să se ridice, Gabriel Pintilie a fugit spre zona centrală, iar în apropierea restaurantului Lor­dinu, a fost ajuns din nou din urmă de cei doi tineri, care l-au lovit, cerându-i banii pe care victima îi avea asupra sa. În timpul agresiunii, tinerii i-au sustras lui Gabriel Pintilie un portofel aflat în buzunarul din spate al pantalonilor, iar din interiorul acestuia suma de 180 de lei.

În acest caz s-a dispus examinarea persoanei vătă­mate din punct de vedere medico – legal, iar concluziile preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Suceava au stabilit că necesită pentru vindecare de 8 – 9 zile de îngrijiri medicale.

Ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţişti, autorii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tâlhărie au fost depistaţi în persoana numiţilor Mihai Gheorghiu, de 19 ani şi Petru Tocaciu, de 25 de ani, ambii cu antecedente penale, din municipiul Vatra Dornei. Faţă de aceştia s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava. În urma consultării procurorului de caz s-a stabilit ca ieri aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă. (D.Z.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …