Saturday , January 28 2023

Doi indivizi au fost reținuți după ce au tâlhărit un tânăr pe o stradă din Vatra Dornei

Doi indivizi de 19 și 25 de ani, cu antecedente penale, au tâlhărit un tânăr de 21 de ani, căruia i-au furat portofelul în care victima avea 180 de lei

retinuti

În baza unor informații obținute la data de 15 mai 2017, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vatra Dornei s-au sesizat cu privire la faptul că în cursul zilei de 14 mai a.c., în jurul orei 21.00, un bărbat domiciliat în satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor, a fost acostat pe strada Luceafărului din localitate de către doi indivizi necunoscuți, care l-au lovit cu pumnii și cu picioarele, provocându-i mai multe leziuni în zona capului și a picioarelor. Ulterior, agresorii au urmărit victima pe strada Mihai Eminescu, unde au bătut-o din nou și i-au furat din buzunarul pantalonilor un portofel, din interiorul căruia i-au sustras suma de 180 de lei.

In urma investigațiilor desfășurate de polițiști, la data de 15 mai 2017 persoana vătămată a fost identificată pe raza comunei Dorna Candrenilor în persoana lui Gabriel Pintilie, de 21 de ani. Pe parcursul cercetărilor acesta a formulat o plângere față de autori necunoscuți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tâlhărie.

Din cercetările polițiștilor a reieșit că în ziua de 14 mai a.c., în jurul orei 17.00, tânărul s-a deplasat în municipiul Vatra Dornei pentru a-și cumpăra din bazar un piston pentru o motocicletă. După ce și-a făcut cumpărăturile, acesta s-a deplasat cu doi prieteni la clubul OK din Vatra Dornei, unde a consumat circa 4 – 5 beri. La un moment dat, la masa acestora au venit alte două persoane care i-au cerut victimei să îi cinstească, lucru cu care aceasta a fost de acord. Pe parcursul discuțiilor, persoanele respective au început să îl provoace pe Gabriel Pintilie, spunându-i că vor să se bată parte în parte, însă tânărul a evitat conflictul și a plecat din club spre casă. Acesta a fost urmărit de cei doi tineri, care l-au ajuns în dreptul fântânii dezafectate de pe strada pietonală din centrul municipiului și a fost lovit din spate de către aceștia cu pumnii. După ce a reușit să se ridice, Gabriel Pintilie a fugit spre zona centrală, iar în apropierea restaurantului Lordinu a fost ajuns din nou din urmă de cei doi tineri, care l-au lovit, cerându-i banii pe care victima îi avea asupra sa. În timpul agresiunii, tinerii i-au sustras lui Gabriel Pintilie un portofel aflat în buzunarul din spate al pantalonilor, iar din interiorul acestuia suma de 180 de lei.

În acest caz s-a dispus examinarea persoanei vătămate din punct de vedere medico-legal, iar concluziile preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Suceava au stabilit că necesită pentru vindecare de 8 – 9 zile de îngrijiri medicale.

Ca urmare a activităților desfășurate de polițiști, autorii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tâlhărie au fost depistați în persoana numiților Mihai Gheorghiu, de 19 ani și Petru Tocaciu, de 25 de ani, ambii cu antecedente penale, din municipiul Vatra Dornei. Față de aceștia s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. În urma consultării procurorului de caz s-a stabilit ca ieri aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă. (D.Z.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …