Monday , November 28 2022

Doi hoti de acumulatori din releele de telefonie mobila, prinşi in zona Falticeni, după o urmărire ca în filme

Doi bărbaţi din Iaşi, care au furat acumulatorii releelor de telefonie mobilă din cinci localităţi, în valoare de aproximativ 100.000 lei, au fost reţinuţi sâmbătă de poliţişti, după o urmărire în trafic a unui autoturism folosit la comiterea infracţiunii, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.hoti relee


Potrivit acestuia, un angajat al unei companii de telefonie din Suceava a sesizat prin ”112” că persoane necunoscute au pătruns în containerele aparţinând mai multor relee amplasate în municipiul Fălticeni, precum şi în localităţile Ruşi, Ganea şi Arghira, de unde au sustras mai mulţi acumulatori.
S-a constatat că releele sunt amplasate pe raza localităţilor menţionate, locaţiile fiind împrejmuite cu gard din plasă de sârmă sudată, nefiind asigurate cu pază sau sisteme de supraveghere video.
Din interior, respectiv din sursa de alimentare, s-a reclamat dispariţia unui număr total de 60 acumulatori de 12V şi 155A, fiecare dintre aceştia având greutatea de 40 kg, valoarea totală a prejudiciului fiind de circa 80.000 de lei.hoti relee 2
Astfel, in urma mai multor activitati intreprinse, in noaptea de vineri spre sambata, un echipaj din cadrul Sectiei de Politie Rurala 1 Vadu Moldovei, a reusit prinderea in flagrant a doi tineri din comuna Birnova, jud. Iasi, respectiv M. Gabriel de 27 ani si B. Mihaita de 27 ani, care conduceau fiecare cate un autoturism. Au fost efectuate somatii legale, reusindu-se prinderea si imobilizarea lui M. Gabriel. Celalalt tanar a reusit sa fuga cu autoturismul, indepartandu-se de blocajul rutier. S-a dispus imediat formarea mai multor filtre formate din politistii Sectiei de Politie Rurala 1 Vadu Moldovei, dar si cu participarea lucratorilor de politie rutiera si de la Biroul Investigatii Criminale Falticeni, dupa urmarirea vehiculului, la iesirea din comuna Boroaia, reusindu-se prinderea si imobilizarea lui B. Mihaita. Cu aceasta ocazie au fost identificate in masinile celor doi mai multe baterii tip acumulator asemanatoare cu cele sustrase, stabilindu-se ca acestea provin din furtul comis in urma cu cateva minute din releul situat pe raza satului Moisa, comuna Boroaia.
Având în vedere valoarea mare a prejudiciului, modul de operare, precum şi urmările generate prin afectarea calităţii semnalului telefonic pe o rază de acoperire extinsă, existând inclusiv posibilitatea aducerii în stare de nefuncţionare a reţelelor de telefonie mobilă pe o arie importantă a judeţelor Suceava şi Iaşi, poliţiştii au dispus măsuri operative şi investigative complexe, fiind cooptaţi lucrători judiciarişti, de ordine publică, criminalişti, dar şi poliţişti rutieri. (O.S.)

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …