Tuesday , January 31 2023

Doi frați scandalagii din Fetești, reținuți după ce au bătut și amenințat mai mulți martori dintr-un dosar

Florin Pușcașu, de 32 de ani, și fratele său, Sebastian Pușcașu, din Fetești – Adâncata au fost reținuți după ce au bătut un consătean și au amenințat un alt bărbat care au dat declarații într-un dosar în care este cercetat Sebastian Pușcașu. Acesta din urmă a devenit cunoscut opiniei publice după ce a amenințat cu două coase șase polițiști  retinut

La data de 2 iulie 2018, în jurul orei 21.30, Marian O., de 18 ani, din comuna Adâncata, a reclamat prin 112 faptul că Florin Pușcașu, de 32 de ani, din aceeași localitate, l-a lovit cu pumnul în zona feței pe Ionel O., de 44 de ani, localnic. Totodată, Florin Pușcașu l-a amenințat atât pe Dumitru H., de 43 de ani, din comuna Adâncata, pentru faptul că a dat declarații la poliție împotriva lui Sebastian Pușcașu, cât și pe Marian O. La scandalul de luni a participat și fratele lui Florin Pușcașu, Sebastian Pușcașu, recidivist, care și el i-a agresat și amenințat pe cei trei.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.8 Adâncata i-au depistat pe Florin Pușcașu și pe Ionel O. și i-au dus la sediul secției de poliție. Ulterior, băr­batul bătut a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.

În urma probelor administrate la dosar, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectților Florin și Sebastian Puș­cașu pentru săvârșirea infracțiunilor de „răzbunare pentru ajutorul dat jus­tiției” și „amenințare”. Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. Ieri, cei doi urmau să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propu­nerea de luare față de aceștia a unei măsuri pri­-vative de libertate. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de „lovire sau alte violențe”, „răzbunare pentru ajutorul dat justiției” și „amenințare”.

Sase polițiști, amenințați cu moartea de un recidivist înarmat cu două coase

Scene incredibile au avut loc la data de 27 octombrie 2014 în localitatea Fetești, din comuna Adâncata, unde un individ certat cu legea, înarmat cu două coase, a amenințat cu moartea mai mulți polițiști. Conform IPJ Suceava, la data de 27 octombrie 2014, la ora 12.30, doi agenți din cadrul Secției nr.8 de Poliție Rurală Adâncata erau pe raza localității Fetești, unde făceau investigații cu privire la un furt dintr-o locuință. In timp ce polițiștii desfășurau activități specifice, l-au văzut pe Sebastian Pușcașu, de 28 de ani, localnic, cunoscut cu antecedente penale și care era bănuit de comiterea mai multor furturi. Acesta, când i-a observat pe poli­țiști a început să-i înjure, a aruncat cu pietre înspre agenți, i-a amenințat cu moartea, după care a luat-o la fugă. Polițiștii au pornit în urmărirea lui, reușind să-l găsească pe Sebastian Pușcașu ascuns în șura unui localnic, unde cu o coasă i-a amenințat pe oamenii legii, motiv pentru care aceștia au folosit armele din dotare și au tras două focuri de avertisment în plan vertical. Astfel, Pușcașu a fost prins și imobilizat, după care a fost dus la sediul poliției. Despre incident a fost anunțat Par­chetul de pe lângă Judecătoria Su­cea­va, care a preluat cercetările față de Sebastian Pușcașu sub aspectul săvâr­șirii infracțiunii de „ultraj”, individul fi­ind reținut pentru 24 de ore. Cercetările au fost extinse față de Sebastian Puș­cașcu deoarece exista suspiciunea că ar fi comis mai multe furturi pe raza comunei Adâncata.

Varianta Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este un pic diferită față de cea a IPJ Suceava. Procurorii suceveni au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului Sebastian Pușcașu sub aspectul săvâr­șirii a șase infracțiuni de ultraj. Din referatul cu propunerea de arestare preventivă a rezultat că la data de 27 octombrie 2014, în jurul orei 12.00, în timp ce era în centrul satului Fetești, comuna Adâncata, inculpatul a agresat fizic, în mod repedat, un agent de poliție aflat în timpul serviciului, prin pulverizarea unui spray lacrimogen în zona feței, după care l-a amenințat cu moartea, folosind și un cuțit pentru a-l intimida. In cursul aceleiași zile, în jurul orei 15.00, în timp ce era refugiat în curtea unui consătean, Sebastian Pușcașu a amenințat în mod repetat cu moartea, folosind două coase, cinci agenți de poliție care interveniseră pentru a-l duce la secția de poliție, în vederea lămuririi împrejurărilor în care s-a comis fapta.

 Sebastian Pușcașu – “teroristul” din Fetești

Sebastian Pușcașu este cunoscut ca scandalagiu în Fetești – Adâncata. La data de 18 octombrie 2014, el l-a băgat în spital pe un consătean în vârstă de 20 de ani. Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că, în jurul orei 18.00, în timp ce mergea spre casă, victima Mihăiță L., de 20 de ani, s-a întâlnit cu Pușcașu, care pe fondul unui conflict mai vechi i-a pulverizat în ochi spray iritant – lacrimogen, apoi cu un cuțit l-a tăiat pe coapsa dreaptă și pe spate. La fața locului s-a deplasat cu echipaj de ambulanță, care a transportat victima la spital, unde a primit îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.Pe numele lui Sebastian Pușcașu a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

In luna iulie 2011, Sebastian Puș­cașu împreună cu trei frați de-ai săi i-au purtat pe polițiști de la o infracțiune la alta, după ce aproape că au devastat întreaga comunitate din Fetești. La data de 10 iulie 2011, în jurul orei 22.30, Pos­tul de Poliție Adâncata a fost anunțat despre faptul că frații Sebastian, Florin și Radu Pușcașu i-au agresat pe Constantin H., gestionarul unui bar din Fetești – Adâncata, și pe un alt localnic. Alături de polițiștii din Adâncata și Hânțești, la fața locului a ajuns și o echipă din cadrul Poliției municipiului Suceava. După cercetări, polițiștii de la municipiu au crezut că spiritele s-au potolit, așa că au lipit citații pe poarta scandalagiilor, prin care cei trei frați erau chemați la Suceava pentru audieri. Nici bine nu au plecat polițiștii din Adâncata, când la ora 23.45, prin 112 s-a primit o nouă reclamație prin care se anunța că frații Pușcașu au atacat cu pietre casa paznicului comunal ­Gheor­ghe L.. Acesta a devenit ținta scandalagiilor pentru că a intervenit când gestionarul barului și celălalt bărbat au fost agresați. Astfel, Sebastian, Florin și Radu Pușcașu i-au distrus cu pietre lui Gheorghe L. un geam termopan și porțiuni din acoperișul din azbest al casei. In timp ce făceau cercetări și pentru această faptă, dar tot cu frații Pușcașu în lipsă, polițiștii au aflat că aceștia au mutat show-ul într-o altă gospodărie. Cum nu au vrut să lase trebu­rile „nerezolvate”, indivizii s-au întors la răfuiala cu gestionarul barului, atacându-i și acestuia casa cu pietre. Cei trei l-au chemat în ajutor și pe cel de-al patrulea frate, Tudor Pușcașu, împreună cu care i-au spart și lui Constantin H. o fereastră și i-au distrus porțiuni din acoperișul din tablă.

După această ispravă, „răii din Fe­tești”, cum li se spune fraților Pușcașu, au plecat la casa lor, unde de față cu mai mulți martori, dar și cu polițiștii ce ajunseseră deja la ei, au rupt cu mâinile lor gardul propriei gospodării și au spart ferestrele și ușile casei, să pară că și ei au fost victimele distrugerilor altor persoane, iar pentru ca reprezentația lor să fie oprită a fost nevoie în cele din urmă și de sprijinul caguliștilor. Cei patru frați s-au ales atunci cu dosare penale pentru „distrugere” și „ultraj contra bunelor moravuri”.Intre timp, pen­tru aceste fapte, Sebastian Pușcașu a fost condamnat la doi ani de închisoare, însă perioada petrecută după gratii pare că nu l-a impresionat cu nimic. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …

One comment

  1. pedepsele trebuie dublate la asemenea banditi , recidivisti care nu vor sa se astimpere .