Saturday , April 13 2024

Doi frați, prinși și încătușați după ce au furat trei arbori dintr-o pădure din Mitocu Dragomirnei

Marți, 20 februarie, la ora 09.40, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata s-au deplasat în fondul forestier Dragomirna, de pe raza localității Mitocu Dragomirnei, unde la circa 200 metri în interiorul pădurii se auzeau zgomote provenite de la un motofierăstrău mecanic.

Apropiindu-se lucrătorii de poliție au observat pe sol doi arbori doborâți la pământ. În acel moment, două persoane s-au urcat într-o căruță tractată de un cal și au fugit prin fondul forestier înspre DJ 208 U  din localitatea Dragomirna. Polițiștii i-au urmărit pe cei doi bărbați atât pedestru cât și auto, iar pe DJ 208 U atelajul hipo a fost interceptat și oprit. În căruță se aflau cele două persoane, R. Ionuț, de 27 ani, cu domiciliul în Mitocu Dragomirnei și fratele acestuia, R. Ciprian, de 20 ani. Primul dintre ei a încercat să fugă, motiv pentru care a fost urmărit, imobilizat și încătușat. Ca urmare a atitudinii ostile față de polițiști și R. Ciprian a fost imobilizat prin încătușare la nivelul solului.

În căruța celor doi au fost găsite un topor și o centură folosită pentru asigurarea mărfii având la un capăt sistem de prindere metalic.  La o distanță de circa 100 metri, față de locul interceptării atelajului hipo și a celor două persoane au fost identificate, pe marginea șanțului, un motofierăstrău mecanic. Căruța, lemnul taiat ilegal, toporul, centura, motofierăstrăul mecanic și hamul cabalinei au fost ridicate de polițiști. În urma efectuării cercetării la fața locului s-a stabilit că cei doi au tăiat un număr de 3 arbori dintre care 2 din specia fag și unul din specia carpen. Pe numele celor doi frați s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”.

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …