Saturday , April 13 2024

Doi frați din Bosanci, unul cu permisul anulat, altul cu permisul suspendat, implicați într-un accident în timp ce se plimbau cu motocicletele prin sat

Duminică seara, la ora 20:50, polițiștii  au fost sesizați telefonic  cu privire la faptul că pe raza comunei Bosanci a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.  La fața locului, la intersecția str. Agronomului cu str. Victor Babeș din localitatea Bosanci, polițiștii au găsit o autoutilitară marca Toyota și o motocicletă marca Honda care era căzută pe partea stângă, pe asfalt, ambele vehicule prezentând avarii, precum și pe conducătorii acestora, respectiv I. Beniamin, conducător al motocicletei marca Honda și  A. Simion, conducătotul autoutilitarei marca Toyota.

De asemenea, în apropierea celor două vehicule implicate în accident, se afla parcată pe trotuar o altă motocicletă marca Honda, iar lângă aceasta a fost identificat și legitimat I. Claudiu, care a declarat că a condus motocicleta respectivă în spatele fratelui său, I. Beniamin, până în momentul tamponării.

Din verificări a rezultat că ambele motociclete circulau pe str. Agronomului din comuna Bosanci, iar din cauza nerespectării semnului de circulație rutieră ,,Stop”, motocicleta condusă de I. Beniamin a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Toyota care circula pe str. Victor Babeș (drum cu prioritate).

Toți conducătorii de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest din dotarea SPR 2 Ipotești, rezultatele fiind negative. De asemenea, cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit că toate cele trei vehicule au ITP și RCA valabile.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că  I. Beniamin figurează ca fiind posesor al permisul de conducere cu mențiunea ,,Anulat”, iar fratele său, I.  Claudiu, figurează ca fiind posesor al permisul de conducere cu mențiunea ,,Suspendat”.

Conducătorul autoutilitarei Toyota  posedă permis de conducere pentru categoriile AM, B1, B, valabil.

Polițiștii au  întocmit pe numele celor doi frați dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. (O.S.)

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …