Sunday , September 26 2021

Doi elevi de la “Petru Rareş“ au obţinut locul II la concursul internaţional INESPO

Olimpiada s-a desfăşurat între 31 mai şi 5 iunie în Amsterdam, Olanda. Pentru înscrierea la concurs elevii au plătit o taxă în valoare de 300 de euro. Atât Alexandra Manciu, cât şi Serban Slincu şi-au exprimat dorinţa de a continua studiile în domeniu  

elevi petru [800x600]

Alexandra Manciu şi Serban Slincu, ambii în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Petru Rareş“ Suceava au obţinut medalii de argint în cadrul INESPO, (Olimpiada Internaţională a Proiectelor de Mediu şi Sustenabilitate) ce s-a desfăşurat între 31 mai şi 5 iunie în Amsterdam, Olanda. Tema concursului fiind: “interdisciplinarităţi la graniţa dintre ştiinţele şcolare (fizică, psihologie, informatică şi biologie)”. Cei doi elevi au lucrat un an la proiectul cu care au obţinut locul al II-lea, acesta intitulându-se “Dimensiunea socială a atenţiei prin interferenţele mesajelor exterioare”. Scopul proiectului este acele de a observa creşterea capacităţii de asimilare a creierului, iar prin intermediul psihologiei se poate observa rezistenţa la interferenţe şi prin intermediul fizicii se poate urmări întreg fenomenul de interferenţă. de proiect au fost Anca Greculeac şi Raluca Bădeliţă, iar profesorii consultanţi: Ramona Morar şi universitarul Dan Milici, de la Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava, care i-a şi însoţit pe cei doi elevi ai colegiului sucevean.
Taxa de înscriere la concurs a fost în valoare de 300 de euro, însă, potrivit directorului adjunct al Colegiului Naţional “Petru Rareş“, Anca Greculeac, costul total estimat a fost de aproximativ 600 de euro de elev. “Din păcate, concursul nu a fost gratuit, însă ne bucurăm de rezultate”, a declarat directorul adjunct, Anca Greculeac.
Elevii s-au declarat foarte încântaţi de ceea ce au reuşit să realizeze şi şi-au exprimat dorinţa de a continua în acest domeniu. “Sunt foarte încântaţi şi doresc să continue munca în acest domeniu, au spus că doresc să reuşească să crească capacitatea de învăţare a oricărui individ, indiferent de factorii ce pot interveni”, a declarat Anca Greculeac. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

175 de infectări cu coronavirus în județul Suceava în ultimele 24 de ore. 111 noi decese în țară și 21 de copii cu COVID la ATI

175 de suceveni au fost diagnosticați cu coronavirus în ultimele 24 de ore, iar incidența …