Friday , February 3 2023

Doi copii diagnosticați pozitiv cu Covid-19 au fost internați în spital

Unul dintre ei a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuți, iar celălalt la Spitalul Județean n numărul total al internărilor în județ în 24 de ore (de duminică dimineață până luni dimineață) a fost de 21 de pacienți, foarte mic, raportat la numărul prezentărilor

După cum reiese din datele statistice furnizate de către conducerea Direcției de Sănătate Publică, doar doi copii au fost internați de duminică până luni dimineață, într-o unitate spitalicească din județ, după ce au fost diagnosticați pozitiv cu Covid 19. Unul dintre micuți a fost internat în secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Rădăuți iar celălalt la Spitalul Județean.

Numărul total al internărilor, pentru ziua de duminică, a fost de 21 de pacienți, în toate unitățile spitalicești sucevene, dintre care 17 persoane au fost internate la spitalul sucevean. Dintre acestea, nouă sunt copii, la care se mai adaugă doi pacienți adulți diagnosticați pozitiv cu Covid și alți doi bolnavi cronici, care au avut nevoie de asistență medicală. Din numărul total al prezentărilor, la Unitatea de Primire Urgențe, doar pentru patru cazuri cu diferite afecțiuni acute, s-a decis că este nevoie de spitalizare, ceea ce demonstrează încă o dată că procentul cazurilor urgente care ajung la Spitalul Județean, este foarte mic, raportat la numărul total de prezentări. Unitatea de Primiri Urgențe este sufocată zilnic de pacienții ale căror afecțiuni sunt de competența medicului de familie dar care aleg această variantă pentru a beneficia de investigații de specialitate, rapid și gratuit.

Numărul prezentărilor în UPU Suceava, de duminică până luni dimineață, a fost de 246 de pacienți iar numărul internărilor a fost 17. (C.R.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …