Thursday , October 6 2022

Doi contrabandişti au fost trimişi în judecată de procurorii suceveni

In maşina lui Stefan Fănică Motrescu, din satul Nisipitu, comuna Ulma, poliţiştii de frontieră au găsit 8.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, în timp ce în autoturismul lui Marcel Vasile Franiuc au fost depistate 1.998 de pachete cu ţigări de contrabandă. Cei doi sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu suma de 100.000 de lei 

tigari [800x600]

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Stefan Fănică Motrescu, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă. Anchetatorii au stabilit că, în data de 6 decembrie 2013, la ora 15.45, un echipaj al Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, în timp ce patrula pe DJ 209G, pe raza localităţii Sadău, comuna Brodina, la intersecţia numită „La Hudema” au oprit, în trafic, autoturismul Audi A6, de culoare albastră, întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că acesta ar transporta ţigări de contrabandă.
Astfel, la volanul maşinii a fost identificat Stefan Fănică Motrecu, din satul Nisipitu, comuna Ulma. In urma verificării sumare a autovehicului, au fost descoperite, în interiorul acestuia, mai multe baxuri cu ţigări, de provenienţă extracomunitară. Maşina a fost dusă la sediul SPF Brodina, unde, în urma inventarierii celor 17 colete de ţigări a rezultat cantitatea totală de 8.500 de pachete cu ţigări, din care 4.500 marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina, 3.000 marca „Fest” de provenienţă Belarus, fără timbru fiscal şi 1.000 de pachete marca „Fest”, de provenienţă Belarus, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile acestei ţări. Prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA se ridică la suma de 87.945 de lei. Fapta comisă de inculpatul Stefan Fănică Motrescu, de a colecta, deţine şi transporta cantitatea de 8.500 de pachete cu ţigări, cunoscând că provine din contrabandă, întruneşte elemente constitutive ale infracţiunii de „contrabandă”.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Marcel Vasile Franiuc sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”. Anchetatorii au stabilit că în data de 17 iunie 2013, la ora 13.15, un echipaj al Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, în timp ce patrula pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina, a oprit, în trafic, autoturismul marca Opel Zafira, înmatriculat în Bulgaria, întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că acesta ar fi fost special modificat pentru a transporta ţigări de contrabandă. Maşina era condusă de Marcel Vasile Franiuc, din comuna Dorneşti. Având în vedere datele obţinute de poliţiştii de frontieră şi comportamentul suspect al şoferului, care a negat deţinerea de produse accizabile, dar şi faptul că autoturismul avea mai multe adaptări specifice transportului de ţigări – portbagaj blocat, podire cu plăci tip OSB, vehiculul a fost condus la sediul SPF Brodina, pentru o verificare mai amănunţită. In urma examinării maşinii, s-a constatat că în partea din faţă a automobilului, bordul şi portbagajul erau special amenajate, fiind găsite 1.998 de pachete de ţigări marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina. Prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA se ridică la suma de 20.943 de lei. Fapta comisă de inculpatul Marcel Vasile Franiuc, de a deţine şi transporta cantitatea de 1.998 de pachete cu ţigări marca „Viceroy”, cunoscând că provine din contrabandă, întruneşte elementele contitutive ale infracţiunii de „contrabandă”.
Ambele dosare au fost înaintate, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi. (C.Z.)

Vezi si

Sucevenii pot plăti prin sms pentru eliberarea cărților de identitate

Începând de miercuri, 5 octombrie, sucevenii pot plăti prin SMS taxele pentru eliberarea cărților de …