Thursday , December 1 2022

Doi cetățeni din Egipt și unul din Yemen găsiți de polițiștii de frontieră la Văscăuți

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina au depistat trei cetățeni străini, doi din Egipt și unul din Yemen, care intenționau să treacă ilegal frontiera în România din Ucraina.


Marți, 31 martie a.c., în jurul orei 23.40, polițiștii de frontieră au depistat în apropierea liniei de frontieră, pe direcția localității Văscăuți, jud. Suceava, trei bărbați, cetățeni străini.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că doi din bărbați sunt din Egipt, cu vârsta de 24, respectiv 28 de ani, iar cel al treilea cetățean este din Yemen, în vârstă de 44 de ani. Toți au declarat că intenționau să ajungă în Germania.
La rândul lor, autoritățile de frontieră din Ucraina ne-au anunțat că pe aceeași direcție au depistat și reținut doi cetățeni din Egipt, constatându-se ulterior că fac parte din același grup.
În cauză, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului între Comunitatea Europeană și Ucraina privind readmisia persoanelor, cei trei cetățeni străini au fost preluați de autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …