Doi bicicliști au murit și alți 19 au fost grav răniți în accidente petrecute în primele 7 luni ale acestui an

14 august 2020, 5:53

Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția asupra riscului reprezentat de conducerea bicicletelor și mopedelor pe drumurile publice cu neatenție și sub influența alcoolului, astfel de comportamente în trafic putând avea urmări din cele mai grave.

În primele 7 luni ale anului 2020, la nivelul județului Suceava s-au produs 21 de accidente rutiere generate de abaterile săvârșite de bicicliști, cu 6 mai multe decât în perioada similară a anului trecut.  Accidentele au avut ca urmare decesul a 2 persoane  și rănirea gravă a 19 persoane.

Pentru a reaminti asupra pericolelor în trafic în sezonul estival, polițiștii din cadrul structurii de analiză și prevenire a criminalității și cei din cadrul Serviciul Rutier împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat o amplă acțiune de prevenire și combatere a evenimentelor rutiere cu implicarea acestor participanți la trafic.

S-au purtat discuții cu peste 100 de bicicliști, au fost distribuite veste relectorizante atât  copiilor cât și  adulților,  fiindu-le prezentate elemente de ­le­gislație rutieră specifice dar și pericolele la care se expun prin nerespectarea regulilor rutiere. De la începutul sezonului estival au fost date 148 de sancțiuni bicicliștilor.

Activitățile au avut scopul de a-i face pe bicicliști să conștientizeze că nerespectarea regulilor de circulație și lipsa echipării regulamentare îi pot transforma cu ușurință în victime și totodată le-au reamintit câteva sfaturi care să-i ferească de incidente:

– Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulație și să fiți echipați corespunzător.

– Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulației bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă.

– Bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând.

– NU traversați carosabilul pe trecerile pentru pietoni PE bicicletă!

– Pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate.

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. observator 14/08/2020 la ora 12:54 -

    O sa fie muuuullllltttt mai bine de acuma. S-au tras dungi verzi pe trotuar.
    Alti bani dati pe apa sambetei abonatilor la mazgalit trotuare, dar probabil cu folos pentru unii.