Saturday , February 4 2023

Doi bătrâni s-au spânzurat în aceeași zi

Din cauza stării de sănătate, un dornean de 76 de ani s-a spânzurat în magazia de lemne, în timp ce un bărbat de 65 de ani din Baia a fost găsit spânzurat în grajdul gospodăriei, după o ceartă cu nevasta 

 spanzurata [800x600]

La data de 28 mai 2017, la ora 08.36, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost anunțată prin 112 de către Stelian B., localnic, despre faptul că vecinul său, Grigore B., de 76 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a fost găsit spânzurat într-o magazie din curtea locuinței. În urma verificărilor făcute de polițiști a rezultat că decedatul locuia împreună cu soția sa. In ziua de 28 mai a.c., în jurul orei 08.00, Laurenția B. s-a trezit și a văzut că soțul ei lipsește. Bătrâna a sunat-o pe fiica sa și i-a spus, iar aceasta, fiind plecată din localitate, l-a rugat pe vecinul Stelian B. să meargă să vadă ce s-a întâmplat. Pe la ora 08.30, Stelian B. a ajuns la domiciliul Laurenției B., ocazie cu care l-a găsit pe Grigore B. spânzurat de o grindă în interiorul unei magazii de lemne, fără semne vitale. Bărbatul a sunat imediat la 112 și a cerut intervenția unei ambulanțe. Echipajul a încercat resuscitarea lui Grigore B., însă fără succes.

În urma examinării sumare a cadavrului nu au fost găsite urme de violență sau leziuni vizibile, iar din discuțiile purtate cu rudele bătrânului a rezultat faptul că suferea de o boală cronică în fază terminală și s-a plâns în ultima vreme de dureri puternice și mâncărimi de piele. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Municipal Vatra Dornei și s-a solicitat Serviciului de Medicină Legală Suceava desemnarea unui specialist în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei morții. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

In aceeași zi, la ora 16.20, agenții Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini au fost anunțați de către Alexandru A., din comuna Baia, despre faptul că bunicul său, Gheorghe P., de 65 de ani, localnic, s-a spânzurat în grajdul din gospodărie. În urma verificărilor făcute de polițiști a reieșit că pe la ora 16.00, Gheorghe P., fiind în stare de ebrietate, s-a certat cu soția sa și a amenințat că se omoară. Bărbatul s-a închis în grajd, a luat o bucată de ață de balot pe care a legat-o de o grindă, fiind găsit spânzurat  de nepotul său, Alexandru A.. La fața locului s-a deplasat un echipaj al ambulanței Fălticeni, care l-a resuscitat timp de 45 de minute, constatând în cele din urmă decesul. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Fălticeni, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă. (D.Z.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …