Wednesday , November 30 2022

Doi bătrâni, lăsați fără economii în prag de Sărbători

Doi bătrâni din Bosanci și Moara au fost „vizitați” de hoți, care le-au furat din locuințe sumele de 1.200 lei, respectiv 1.800 de lei  

masina-politia-rutiera

La data de 11 decembrie 2017, la ora 08.30, polițiștii din Ipotești au fost anunțați de Constantin Cîrlan, de 81 de ani, din comuna Bosanci, despre la faptul că în noaptea de 10 spre 11 decembrie a.c. hoții au pătruns în locuința sa, de unde au furat suma de 1.200 de lei. Cu ocazia cercetărilor făcute de oamenii legii la fața locului s-a stabilit că în noaptea ­res­pectivă, autori necunoscuți au intrat în imobil după ce au forțat un geam, după care dintr-o ladă de lemn au furat suma de 1.200 de lei. Bătrânul a spus că în seara de 10 decembrie 2017, în jurul orei 22.00, a încuiat ușa de la intrare și s-a culcat într-o altă camercă decât cea în care au fost furați banii. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

 

In aceeași zi, pe la ora 09.30, polițiștii din Moara au primit o plângere din partea lui Nicolai U., de 80 de ani, din satul Moara Carp, comuna Moara, cu privire la faptul că hoții au intrat în locuința sa și au furat o lădiță în care avea suma de 1.800 de lei și mai multe acte. Bătrânul a declarat că în cursul zilei de 8 decembrie 2017, în jurul orei 15.00, în timp ce se afla acasă împreună cu soția, la poartă a oprit o mașină de culoare neagră. Din autoturism a coborât o femeie în vârstă de aproximativ 40 – 45 de ani, îmbrăcată bine, care a strigat la poarta casei și a întrebat-o pe soția acestuia dacă nu au de vânzare televizoare vechi. Bătrâna a mers la poartă și a  discutat cu persoana respectivă, după care l-a chemat pe Nicolai U. întrucât aveau două televizoare vechi și au convenit să le vândă. După mai multe discuții, individa i-a spus soției reclamantului că dorește să meargă la toaletă, iar aceasta a însoțit-o până în spatele șurii, unde au toaleta. Bătrânul a rămas în curte, iar din drum, de la mașină a intrat în curte un bărbat, în vârstă de aproximativ 20 – 25 de ani, care i-a cerut să îi arate televizoarele defecte pe care le aveau de vândut. Aceștia au mers într-o anexă, au scos două televizoare și le-au lăsat la poartă, în interiorul curții.

 

În timp ce cele două persoane se aflau în curte cu proprietarul, femeia a văzut în grajd două butoaie din tablă și i-a cerut proprietarului să i le vândă. Nicolai U. a intrat în grajd, iar în curte a rămas doar tânărul, fără ca acesta să fie ­suprave­gheat de vreun membru al familiei. La un moment dat, acesta i-a spus femeii de 40 de ani să meargă pentru a se întoarce cu o mașină mai mare în care să încarce bunurile de la proprietar. Bătrânul împreună cu soția sa au continuat să facă treburi în gospodărie, iar în jurul orei 17.00, când acesta a intrat în casă pentru a lua bani să facă unele cumpărături a observat lipsa cutiei în care se afla suma de 1800 de lei și actele personale. Reclamantul nu a anunțat organele de poliție întrucât era târziu și nu știa programul de lucru al poliției. În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt”. (D.Z.)

 

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …