Sunday , July 21 2024

Doi bărbați reținuți, după ce au fost prinși având în mașini mii de pachete cu țigări de contrabandă

Marți dimineață, la ora 05:30,  o patrulă de Poliție a oprit pe bd. 2 Grăniceri din Fălticeni un autoturism VW Golf în care se aflau doi bărbați. Având în vedere comportamentul suspect al celor doi, polițiștii au controlat mașina, descoperind în locul banchetei din spate și în portbagaj 500 cartușe cu țigări, respectiv 2.000 pachete Marlboro, 1.000 pachete Marble, 1.000 pachete Winston, 500 pachete Kent și 500 pachete Compliment, în total 100.000 bucăți țigarete, toate de proveniență Duty Free. Autoturismul și persoanele au fost duse la sediul Poliției Fălticeni în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, lucrătorii SICE-BCFV, au preluat cazul iar șoferul mașinii, O. Ion, a fost reținut pentru 24 de ore,  pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Cantitatea de țigarete, în valoare de cca. 79.520 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul marca VW Golf în valoare de cca. 20.000 lei, a fost indisponibilizat.

Tot marți, la orele 13:20, pe raza comunei Șcheia, polițiștii au oprit un autoturism marca VW Passat care circula pe direcția  DN2 (Siret) către DN 2 (Fălticeni)

Mașina era condusă de către un barbat de 42 ani, din comuna Cristești, județul Iași, iar în interior se aflau șase colete ambalate cu folie de culoare neagră, în interiorul cărora se afla cantitatea de 3.100 pachete țigarete, mărcile Kent, Marlboro și Ashima.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind  încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava. (O.S.)

Vezi si

Un pompier militar care transporta apă către Solca a resuscitat un bătrân căzut într-o casă din Păltinoasa

Bogdan Gorce, pompier militar la Detașamentul Rădăuți, se afla în misiune încă de sâmbătă dimineață, …