Monday , December 5 2022

Doi bărbați din Volovăț, băgați după gratii pentru că au încălcat ordine de protecție care le interziceau să se apropie de soțiile lor

 

Joi seara, în jurul orei 22.45, lucrătorii de poliție din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea, au fost sesizați prin 112 de către F. Aurelia, din  Volovăț,  cu privire la faptul că soțul face scandal.

Luni, 8 noiembrie, organele de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au emis ordinul de protecție provizoriu pentru reclamanta F. Aurelia, împotriva lui F. Dorin. Prin ordinul de protecție bărbatul avea obligația să păstreze o distanță de 50 de metri față de soția sa și i s-a interzis acestuia orice contact cu persoana vătămată, măsurile fiind dispuse pentru o perioadă de 5 zile, până la data de 12 noiembrie 2022, orele 13:00. Joi, 10 noiembrie, în jurul orelor 17:30, bărbatul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns în curtea casei, încălcând astfel obligațiile impuse prin ordinul de protecție, și a agresat-o pe soția sa. În jurul orelor 22:45, femeia a sesizat prin 112 acest lucru, iar polițiștii deplasați la fața locului l-au găsit pe F. Dorin în casa respectivă, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de  săvârșirea infracțiunilor de „violență în familie” și „încălcarea măsurilor impuse prin ordinul de protecție”.

În aceeași zi, tot la Volovăț, polițiștii au mai avut de rezolvat un caz în care un alt bărbat a încălcat un ordin de protecție emis împotriva sa.  T. Viorica este căsătorită cu T. Petru și locuiesc împreună într-o casă din Volovăț. Între cei doi soți  există o stare conflictuală, deoarece bărbatul o bănuiește pe soția sa, că îi este infidelă. Printr-o sentință din 30 septembrie 2022, Judecătoria Rădăuți a admis, în parte, sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și a emis un ordin de protecție pentru reclamanta T. Viorica, împotriva pârâtului T. Petru, totodată obligându-l pe bărbat să păstreze o distanță de 30 de metri față de soția sa și i-a interzis acestuia orice contact cu persoana vătămată, măsurile fiind dispuse pentru o perioadă de 6 luni de la data pronunțării hotărârii judecătorești.

Joi, în jurul orelor 17,50, aflându-se la domiciliu, bărbatul a intrat în anexa de tip șură, după care s-a apropiat de soția sa și i-a adresat acesteia amenințări cu acte de violență, situație care i-a produs femeii o stare de temere asupra vieții ori integrității sale corporale. Polițiștii au decis reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, întocmindu-se  dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție” și „amenințare”.

Vezi si

Distincții de vrednicie oferite de ÎPS Calinic mai multor silvicultori suceveni

Vineri, 2 de­cem­brie 2022, ierarhii Arhie­piscopiei Sucevei și Rădăuților au sfințit locul în care va …