Monday , February 6 2023

Doi bărbaţi au fost ucişi de amicii cu care au stat la băut

Un bărbat din Milişăuţi a fost omorât în bătaie de doi indivizi cu care a băut în locuinţa sa, în timp ce un individ din Moldova Suliţa l-a înjunghiat la un braţ pe concubinul surorii sale, pierderea masivă de sânge ducând la decesul victimei

Iliuta Rotari - 1 [800x600]
Iliuţă Rotari, de 41 de ani, din Marginea, unul dintre cei care au ucis la beţie un bărbat de 49 de ani din Milişăuţi
Sfârşit de săptămână tragic în judeţul Suceava. Două persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au fost victimele unor crime produse din cauza consumului de băuturi alcoolice în exces. Este vorba despre un bărbat din Milişăuţi care a fost omorât în bătaie de doi amici de pahar şi de un altul din Moldova Suliţa care a fost înjunghiat mortal de fratele concubinei sale.
In data de 19 iulie 2014, la ora 13.00, Poliţia oraşului Milişăuţi a fost anunţată despre faptul că Mircea Hriţcu, de 49 de ani, a fost găsit decedat în locuinţa sa. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că bărbatul locuia singur, iar în data de 18 iulie a.c., în jurul orei 19.00, a fost vizitat de fratele său Viorel Cazac, cei doi consumând băuturi alcoolice împreună cu alţi doi indivizi. A doua zi, vecinii l-au găsit pe Mircea Hriţcu decedat, întins pe pat cu mai multe leziuni pe faţă şi braţe.
In urma cercetărilor făcute, anchetatorii au stabilit faptul că în noaptea de 18 spre 19 iulie a.c., pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, Iliuţă Rotari, de 41 de ani, din comuna Marginea şi Ioan Pocriţă, de 42 de ani, din judeţul Iaşi, l-au bătut pe Hriţcu lovindu-l de mai multe ori cu pumnii, picioarele şi cu tot ce le-a căzut la îndemână peste cap şi braţe, cauzându-i acestuia leziuni grave ce au condus în scurt timp la deces. Oamenii legii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o durată de 24 de ore a lui Iliuţă Rotari sub aspectul comiterii infracţiunii de omor, iar ieri a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă. Ioan Pocriţă, celălalt suspect, urmează să fie expertizat mâine din punct de vedere neuropsihiatric, din cauza istoricului internărilor, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.
Injunghiat mortal de fratele
concubinei sale
In data de 19 iulie 2014, la ora 21.40, Postul de poliţie Moldova Suliţa a fost anunţat de Geta Buceag, de 47 de ani, din localitate, despre faptul că fratele ei Stelică Cozminci l-a tăiat cu un cuţit la braţul drept pe concubinul ei Nicolae Mehno, în vârstă de 45 de ani, iar în urma loviturii primite bărba-tul a decedat. Din primele cercetări făcute de anchetatori a reieşit faptul că în data de 19 iulie a.c., la locuinţa surorii victimei situată în localitatea Izvoarele Sucevei s-au adunat câteva rude, printre care şi fratele concubinei acestuia, respectiv Stelică Cozmici, de 29 de ani, din localitate, aceştia consumând împreună băuturi alcoolice. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool, între Cozmici şi Mehno a izbucnit un conflict din cauză că primul nu este de acord cu relaţia pe care bărbatul din Moldova Suliţa o are cu sora sa. Astfel, Cozmici a pus mâna pe un cuţit şi l-a tăiat pe bărbatul de 45 de ani la mâna dreaptă, care în urma pierderii masive de sânge, a decedat. Individul bănuit de comiterea faptei a fost prins şi reţinut, fiind dus la sediul poliţiei, cercetările fiind preluate de o echipă complexă sub coordonarea unui procuror criminalist şi în funcţie de concluziile medico – legale va fi făcută încadrarea juridică a faptei. Cum Cozmici era într-o stare avansată de ebrietate, el nu a putut fi audiat de anchetatori decât abia ieri dimineaţă, iar în jurul amiezii pe numele său a fost emisă şi o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …